RSS

L'arbrat de Mollet

DSC 8377

Mollet del Vallès disposava l'any 2014 d'un patrimoni arbori de 12.020 exemplars entre arbres i palmeres, situats en carrers i places, parcs i jardins, instal·lacions esportives i escolars. Aquesta xifra suposa que hi ha un arbre per cada poc més de quatre habitants.
 
La ciutat disposa de més de deu mil arbres, entre els que destaquen per la seva quantitat els plàtans d'ombra (Platanus hispanica), les troanes (Ligustrum japonicum) i els lledoners (Celtis australis). Els darrers anys s'han anat introduint diverses espècies interessants per la coloració de les fulles a la tardor, com el gingo (Gingko biloba), el liquidambar (Liquidambar stiracyflua), l'arbre de les tulipes (Liriodendron tulipifera) o l'auró (Acer freemanii). També d'altres que destaquen per la floració, com l'arbre de l'amor (Cercis siliquastrum), la prunera de fulla vermella (Prunus ceracifera pisardii), l'acàcia de constantinoble (Albizzia julibrissin), les magnòlies (Magnòlia grandiflora i Magnolia x soulangiana) i els tamarius (Tamarix sp).
 
Els criteris generals que s'apliquen en la gestió de l'arbrat són:
 
a) Planificació:
Protecció i conservació dels arbres amb característiques singulars o valor elevat.
Adaptació dels projectes d'urbanització dels nous espais a la conservació dels exemplars amb característiques singulars o de valor elevat.
Trasplantació a un nou emplaçament dels exemplars afectats per obres quan no sigui possible adaptar el projecte per a la conservació in situ.
Selecció d'espècies no agressives amb l'entorn, adaptades a les condicions locals (clima, sòl, etc.) i adequades a les condicions de l'espai per a les noves plantacions.
 
b) Manteniment i conservació:
Aplicació dels principis de sostenibilitat en la gestió dels recursos.
Substitució gradual d'espècies no adaptades o amb problemàtiques específiques.
Esporgues de manteniment respectuoses amb l'arbrat.
Qualitat de l'arbrat per sobre la quantitat
Mesures de control fitosanitari basats en la lluita integrada que potencia el control mitjançant operacions culturals i bones pràctiques en la gestió de l'arbrat.
 
Les operacions de manteniment que es fan de forma habitual són la poda, els desherbats dels escocells, els tractaments fitosanitaris i els adobats i regs durant els primers anys de vida dels arbres.
 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès