La Casa del Pintor Abelló https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

La Casa del Pintor Abelló

 c/ Lluís Duran, 90 . Tel. 93 544 50 99

 https://www.museuabello.cat/ 

La Casa del Pintor és la casa on Joan Abelló va néixer l’any 1922. Al llarg de la seva vida va aplegar milers de peces, obres d’art i objectes de tota mena que hi encabia, però, amb els anys, va haver d’ampliar-ne l’espai, annexant-hi les cases veïnes i convertint-se en una casa-museu. És la Casa del Pintor, una joia per descobrir.

La Casa del Pintor no és la típica casa-museu, va molt més enllà i trasllada el visitant a la vida bohèmia, culta i desenfadada d’Abelló, plena d’excessos, d’objectes, de cultures i viatges. És una obra d’art en si mateixa.

Un itinerari que recorre sales, escales, soterrani, pisos… ens descobreix l’univers Abelló: sostres pintats; parets on no hi queda ni un mil·límetre lliure d’art; vitrines plenes de miniatures, porcellana i vitralls; vestits i maniquins de diverses èpoques i procedències; mobiliari; art asiàtic, art africà i tauromàquia; pintures, esbossos i escultures dels autors més destacats dels segles XIX i XX, com Joaquim Mir, Sorolla, Picasso, Brossa o Dalí.

100 anys del naixement de l’artista molletà

Joan Abelló i Prat (1922-2008), pintor i col·leccionista d’art, va néixer a Mollet del Vallès. És una de les persones de la ciutat amb més projecció. El 26 de desembre de 2022 va fer cent anys del seu naixement. Per això, l’Ajuntament, a través de la Fundació Joan Abelló, amb la complicitat de les de les entitats i agents de la ciutat, ha volgut commemorar-ho amb un seguit d’actes i exposicions.

L’energia, la intuïció, la curiositat i una gran humanitat, heretada de les seves arrels, defineixen Abelló com un dels personatges més emblemàtics del panorama artístic de la segona meitat del segle XX, en el qual conflueixen una vocació, la pintura, i una passió, el col·leccionisme.

El seu llegat i la Casa Museu són un espai únic i singular al país.

Més informació

Imatges relacionades

La casa del pintor
La casa del pintor
La casa del pintor
La casa del pintor
La casa del pintor
La casa del pintor

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0