Comença l’any Abelló Considerat un dels grans paisatgistes de la segona meitat del segle XX, el polifacètic pintor i col·leccionista d’art molletà, Joan Abelló i Prat, hagués complert cent anys el 26 de desembre d’enguany. Coincidint amb aquesta efemèride, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant la Fundació Municipal Joan Abelló, ha organitzat un seguit d’actes i exposicions per commemorar aquest centenari i reivindicar la figura de l’artista. Un seguit d’activitats adreçades a tots els públics i pensades per comptar amb la complicitat de les entitats, els diferents agents i la comunitat educativa de la ciutat. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Comença l’any Abelló

Considerat un dels grans paisatgistes de la segona meitat del segle XX, el polifacètic pintor i col·leccionista d’art molletà, Joan Abelló i Prat, hagués complert cent anys el 26 de desembre d’enguany. Coincidint amb aquesta efemèride, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant la Fundació Municipal Joan Abelló, ha organitzat un seguit d’actes i exposicions per commemorar aquest centenari i reivindicar la figura de l’artista. Un seguit d’activitats adreçades a tots els públics i pensades per comptar amb la complicitat de les entitats, els diferents agents i la comunitat educativa de la ciutat.

Comença l’any Abelló .

Entre aquest desembre i el de 2023, es faran 9 exposicions, algunes de les quals s’instal·laran als centres cívics de la ciutat produïdes i en col·laboració, entre d’altres, amb les escoles i la gent gran, hi hauran trobades adreçades a l’estudi i la recerca, com les que es duran a terme en el marc de les XXIV Jornades del Centre d’Estudis Molletans, diferents activitats amb els centres educatius, des de les escoles bressol fins al batxillerat i cicles formatius, i activitats, també, amb la complicitat del comerç de la ciutat.

El tret de sortida dels actes de commemoració de l’any Abelló serà el 16 desembre amb l’exposició La col·lecció viscuda, la vida pintada. Abelló 100 anys que acollirà el Museu i a través de la qual s’intenta posar de manifest on comença el pintor i on acaba el col·leccionista.

Pel que fa la promoció del centenari més enllà de Mollet, aquesta mateixa exposició també es podrà veure al Cercle Artístic de Barcelona, on Joan Abelló va ser president durant molts anys, durant el mes de juliol.

Al llarg d’aquests 12 mesos, la Casa del Pintor també serà protagonista amb la projecció de 12 vídeos que complementaran les visites amb continguts que mostraran part de l’obra que normalment no es pot veure, com ara documents i fotografies.     

Totes les audioguies, vídeos i continguts també seran en llenguatge de signes. 

Pel que fa les activitats, entre d’altres, se’n faran en complicitat amb el comerç local, com ara accions de difusió al Mercat Municipal o difusió en les diferents fires i espais de la ciutat, es treballarà amb les entitats per vincular la seva programació de l’any 2023 al centenari, o un gran acte central coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig.

També des del punt de vista de la difusió, s’ha dissenyat un programa per realitzar accions mensuals sobre la figura del pintor que arribin a tots els barris de la ciutat.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha recordat que “el passat mes d’octubre, a proposta de l’equip de govern, el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat que l’any 2023 sigui l’any Abelló coincidint amb el centenari del naixement d’un dels molletans amb més projecció internacional” i per celebrar aquest esdeveniment “hem elaborat un ambiciós programa amb el propòsit que la seva obra arribi absolutament a tothom, promocionant-la i donant-la a conèixer encara més, no només a Mollet, sinó també a la resta de Catalunya”.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha destacat que ”la celebració la impulsa l’Ajuntament, però el que volem, i així ho hem tingut en compte alhora d’elaborar aquest programa, és que la ciutat participi. La gran majoria d’activitats que farem fins al desembre de l’any que ve estan plantejades en aquest sentit. La ciutat està convidada a aquesta celebració, però sobretot l’animen a participar”    

 

WhatsApp Image 2022 11 22 at 19.49.42

 

Abelló a l’escola

Un dels objectius dels actes de commemoració és apropar la figura de l’artista a les escoles amb un seguit d’activitats flexibles i adaptades en funció de l’edat i del currículum escolar, per tal que els i les alumnes de Mollet, amb la seva col·laboració i complicitat, puguin conèixer i gaudir encara més del Museu.

Aquestes propostes aniran dirigides des de les escoles bressol fins a Batxillerat i Cicles Formatius. 

Per la regidora de Cultura, tot i que “al llarg dels anys, l’obra de Joan Abelló i el Museu han estat i estan presents amb diferents iniciatives a les nostres escoles i instituts, hem cregut que era indispensable i una oportunitat immillorable que durant la celebració d’aquest centenari, no només incrementem la coneixença de l’artista als més petits i als mes joves de Mollet, sinó que els fem copartíceps d’aquesta celebració”.  

 

Etiquetas