Ajuntament i comerços, junts contra la violència masclista S'han adherit a la campanya informativa del telèfon 900 900 120 contra la violència masclista, amb motiu del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Ajuntament i comerços, junts contra la violència masclista

S'han adherit a la campanya informativa del telèfon 900 900 120 contra la violència masclista, amb motiu del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones.

Ajuntament i comerços, junts contra la violència masclista .
L'alcalde i la regidora amb representants de les associacions de comerciants

L'Ajuntament i el teixit de comerciants de la ciutat informaran la ciutadania sobre l'existència d'aquest servei d'atenció permanent que ofereix l'Institut Català de les Dones, de manera gratuïta i confidencial, i que funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.  Així, es facilitarà a tots els comerços de la ciutat, uns 1.200, material de promoció i informació del telèfon 900 900 120. "Els comerços, que són un punt de referència per a tota la ciutadania, faran d'aparadors per a la sensibilització", apuntava l'alcalde, Josep Monràs.

El telèfon 900 900 120 atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones. Tal i com va explicar la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a Barcelona, Ivet Castaño, "disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb els serveis d'emergència si és necessari o fer la corresponent derivació a la xarxa de serveis sanitaris, d'atenció, socials, etc".

Totes les associacions de comerços de Mollet s'han adherit a aquesta campanya. En aquest sentit, el president de l'Associació de Comerciants de Can Borrell-Plana Lledó, Lluís Farré, explicava que tots, en el dia a dia, "ens podem trobar amb situacions de violència de gènere. Nosaltres podrem donar informació i contribuir que això cada vegada sigui menor". 

Aquesta campanya s'engegarà durant el mes de novembre, tot coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones. Un any més, l'Ajuntament conjuntament amb les associacions de dona de la ciutat, "hem preparat un programa amb activitats de sensibilització, compromès i transversal, orientat sobretot al jovent i l'adolescència", explicava la regidora de Polítiques d'Igualtat, Carme Segú.

Per aquest motiu, els instituts de la ciutat treballaran el programa "Estimar no fa mal", promogut per l'Institut Català de les Dones, que pretén articular actuacions preventives entre els i les joves de secundària, en l'àmbit de les situacions d'abús en les relacions de parella i afectives i fomentar actituds i comportaments igualitaris, tot promovent la reflexió al voltant dels comportaments abusius vinculats als rols de gènere i als models de feminitat i masculinitat.

El programa "Estimar no Fa Mal" s'adreça a persones d'entre 10 i 19 anys, a professionals de tots els àmbits que treballen amb aquests joves i que poden actuar com a agents preventius, així com a pares i mares. L'Ajuntament té la voluntat de dinamitzar aquest programa als centres de secundària del municipi, en col·laboració directa amb els equips docents, per la qual cosa s'està dissenyant conjuntament la forma de fer el desplegament d'aquesta proposta dins les aules durant el curs 2014-2015, als cursos de 3er d'ESO de la ciutat.
 

Imágenes relacionadas

L'alcalde i la regidora amb representants de les associacions de comerciants
L'alcalde i la regidora amb representants de les associacions de comerciants

Etiquetas