Mollet, model en l'aplicació de polítiques educatives en la lluita contra la violència masclista Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Mollet del Vallès, ha posat en marxa el programa Estimar no fa mal destinat principalment als i a les alumnes de secundària de la ciutat amb l'objectiu de prevenir la violència masclista. Enguany, a més, amb la posada en marxa del III Pla d'Igualtat de gènere del municipi, el programa s'ha ampliat a d'altres col·lectius com és el de les persones adultes. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet, model en l'aplicació de polítiques educatives en la lluita contra la violència masclista

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Mollet del Vallès, ha posat en marxa el programa Estimar no fa mal destinat principalment als i a les alumnes de secundària de la ciutat amb l'objectiu de prevenir la violència masclista. Enguany, a més, amb la posada en marxa del III Pla d'Igualtat de gènere del municipi, el programa s'ha ampliat a d'altres col·lectius com és el de les persones adultes.

Mollet, model en l'aplicació de polítiques educatives en la lluita contra la violència masclista.

Des de l'any 2015, han participat al programa un total 1452 persones joves de les quals 673 nois i 779 noies. Així mateix, en aquestes tres edicions, també han participat 96 membres del professorat dels instituts, dels quals 46 són homes i 50 dones.

Pel que fa l'edició d'enguany, de gener a març, s'han realitzat més tallers respecte a temporades anteriors amb la participació de 15 grups de 3r d'ESO i 5 grups de Batxillerat. Han pres part tots els instituts de Mollet del Vallès; l'Institut Aiguaviva, l'Escola Anselm Clavé, el Centre d'Estudis Mollet, l'Institut Gallecs,  l'institut Mollet i l'Institut Vicenç Plantada. En total han participat al programa 515 persones joves, de les quals 281 nois i 282 noies. Pel que fa a la participació del  professorat, han participat 9 professors i 13 professores.

Aquest any, des de l'àmbit de Polítiques d'Igualtat, s'ha volgut ampliar la  proposta als centres i espais de formació i lleure on hi concorren persones adultes, per tal d'impactar en el procés d'educació continuada d'aquestes persones, i generar nous discursos igualitaris entre la ciutadania. És per aquest motiu, que en aquesta ocasió, també s'ha decidit realitzar el programa al Centre de Formació de Persones Adultes de Mollet.

Estimar no fa mal

El programa comprèn quatre sessions, en les quals s'inclouen conceptes bàsics per propiciar la reflexió i l'anàlisi del discurs personal, en relació a la violència masclista. Es treballa a través de teatre social, tallers i dinàmiques de grup per tal que l'alumnat pugui expressar les seves opinions i inquietuds al respecte.

Amb tot plegat es pretén donar un seguit d'eines per tal de poder identificar relacions masclistes i abusives, així com les microviolències quotidianes.


 

Etiquetas