Els projectes molletans, Green Hospital i les Dones d’Aigua guanyen els Premis Eines 2023 L’Hospital Universitari Mollet, el centre especial de treball Taller Alborada i Bolet ben Fet han estat guardonats en la tercera edició dels premis Eines, que distingeixen activitats de transformació social emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. Els guardons tenen una dotació econòmica de 2.500 euros i s’han entregat aquest dimarts en un acte al Mercat Vell. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Els projectes molletans, Green Hospital i les Dones d’Aigua guanyen els Premis Eines 2023

L’Hospital Universitari Mollet, el centre especial de treball Taller Alborada i Bolet ben Fet han estat guardonats en la tercera edició dels premis Eines, que distingeixen activitats de transformació social emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. Els guardons tenen una dotació econòmica de 2.500 euros i s’han entregat aquest dimarts en un acte al Mercat Vell.

Foto de grup del Premi Eines amb els guanyadors i les autoritats.

El premi Eines d'àmbit local ha distingit Dones d'Aigua, un projecte jove que  busca noves línies de negoci per tirar endavant el centre especial de treball Taller Alborada de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats. La col·lecció de figures anomenades Dones d’aigua es composa de figures de decoració elaborades per persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest projecte permet oferir ocupació terapèutica i de treball a dos centres molletans, el centre ocupacional del Bosc (vuitanta usuaris) i el CET Alborada (48 treballadors).

Pel que fa al premi Eines d'àmbit vallesà, ha estat per al projecte Green Hospital: un Hospital Universitari Net Zero, una iniciativa engegada fa onze anys per l'Hospital Universitari Mollet ha permès assolir el Net Zero en emissions directes aquest 2023: les nostres emissions de CO2 han estat reduïdes un 85% i la resta es compensa a través del Programa voluntari de Compensació d’Emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

El premi Eines d'àmbit català ha estat atorgat a Bolet ben Fet, projecte centrat en l'aprofitament de subproductes forestals per a la producció de bolets ecològics facilitant, a més, la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. La granja de producció de bolets a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) i hi treballen dotze persones, sis d'elles amb discapacitat.

Durant l’acte, el professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB Héctor Sala va presentar l’Anuari d’Emprenedoria, Economia i Innovació Social, que enguany dedicar un capítol destacat als lligams entre l'economia circular i l'economia social i solidària, i David Sánchez, tècnic d'innovació del desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, va oferir una ponència sobre el mateix tema.

Pel que fa als representants institucionals, van intervenir l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio; la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Mollet, Encarna Ortiz Jurado, el rector de la UAB, Javier Lafuente; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero; Xavier Garcés, 1r vicepresident i conseller d’Impuls econòmic i de treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental i la diputada provincial de la Diputació de Barcelona, Eva Menor.

Aquests guardons són atorgats per la UAB, l’ajuntament de Mollet del Vallès, els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona, institucions que integren la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS).

 

Objectius de Desenvolupament sostenible