La ciutat https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

La ciutat

Arxiu Històric Municipal.

Arxiu Històric Municipal

L'Arxiu Històric Municipal és el servei responsable de gestionar, tractar, organitzar, conservar i difondre el patrimoni documental de la ciutat de Mollet del Vallès. La seva missió és preservar la memòria de la ciutat i fer-la accessible a la ciutadania.

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura.

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura

Centre d’Estudis per la Democràcia, creat el 30 d'abril de 2003, que té per finalitat promoure, fomentar, donar suport i col·laborar en tota mena de projectes o estudis aplicables en l’aprofundiment i el debat sobre la democràcia i que té un principi constitutiu basat en la figura, la trajectòria i les aportacions intel·lectuals de Jordi Solé Tura.

Publicacions.

Publicacions

L'Ajuntament, els centres d'estudi i el Museu Abelló publiquen de forma regular llibres i revistes amb informacions d'interès local. Algunes d'aquestes publicacions són gratuïtes; d'altres estan a la venda. Totes les podeu trobar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), plaça Major, 1, telèfon 93 571 95 00, oberta de 8 del matí a 7 de la tarda. Algunes també es poden comprar al Museu Abelló, a les llibreries de Mollet i de Granollers i, per Internet, a Bestiari. Aquestes publicacions, a més, es poden consultar a la Biblioteca Can Mulà o consultar i descarregar en format pdf en aquest web. S'inclou també la relació de llibres de temàtica local, publicats durant més de cent anys. Uns estan a la venda, d'altres es poden consultar en format pdf en aquest web, per gentilesa dels autors o editors, i la majoria es poden consultar a les biblioteques públiques.

Símbols i distincions.

Símbols i distincions

Mollet del Vallès té escut, bandera de la ciutat i himne propis. A més, atorga un seguit de distincions a persones físiques o jurídiques del municipi que han destacat en algun sentit.

Xarxa Antirumors.

Xarxa Antirumors

Mollet és una ciutat cohesionada, diversa i multicultural, i malgrat això, existeixen, com a molts municipis, rumors i estereotips falsos i infundats, que afecten  la convivència i  la imatge d'alguns col·lectius de molletans i molletanes. Mollet fa molts anys que treballa activament, des de diferents àmbits, per fomentar la convivència i el civisme a la ciutat. Fruit d'aquest treball neix el manifest "Mollet lliure de rumors".