Zones de Baixes Emissions https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Zones de Baixes Emissions

                                                            

Zones de Baixes Emissions (ZBE)

Senyal de baixes emissions

Aquesta Ordenança municipal té per objecte la creació i gestió de l’accés, circulació i estacionament de vehicles a les Zones de Baixes Emissions (ZBE), determinada a la Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica, dins del municipi de Mollet del Vallès, i d’acord amb les condicions establertes en el Reial Decret 1052/2022, de 27 de desembre, pel qual es regulen les ZBE.

Les ZBE es defineixen com l’àmbit delimitat per una administració pública, en exercici de les seves competències, dins del seu territori de caràcter continu, i en el que s’apliquen restriccions d’accés, circulació i estacionament de vehicles per a millorar la qualitat de l’aire i mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’acord amb la classificació dels vehicles pel seu nivell d’emissions segons l’establert en el Reglament General de Vehicles.

Pel regidor de Projectes Urbans i Obra Pública Raúl Broto Cervera  “s’ha buscat l’equilibri i la proporcionalitat entre la justícia ambiental, és a dir, la millora de la qualitat de l’aire, i la justícia social i el foment de l’activitat econòmica, per evitar que la mesura fomenti la desigualtat. No podem oblidar que segons dades municipals, tenim més d’un 30% del total dels 30.000 vehicles censats a la ciutat, sense etiqueta”.

Documents / Dubtes  

                                                                        Ordenança 

                                 

                                                          PREGUNTES FREQÜENTS                    

Mapa de les ZBE a Mollet del Vallès                   

La zona de baixes emissions a Mollet inclou els carrers dintre de l’àrea delimitada per Av. Jaume I, carrer Roger de Llúria, Rambla Pompeu Fabra i carrer Berenguer III.  Aquestes vies mencionades queden excloses de la ZBE. Amb aquesta delimitació, la ZBE tindrà 3.000 habitants i 800 vehicles censats al seu interior.

      Mapa de ZBE

                                          Ampliar / Descarregar / Imprimir el mapa AQUÍ                   

Consulta i gestió de tràmits relatius a les ZBE.

Provisionalment caldrà contactar amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)

  • Atenció presencial. Les dependències de l'OAC ofereixen els seus serveis a la ciutadania de dilluns a dijous, de 8 a 18 hores ininterrompudament, i divendres, de 8 a 15 hores. Durant Setmana Santa, Nadal i els mesos de juliol i agost, els horaris són de 8 a 15 h.

  • Atenció telefònica. El personal de l'OAC atèn a la ciutadania a través dels següents telèfons: 93 571 95 05 (OAC - informació i gestió telefònica). 93 571 95 00 (centraleta telefònica de l'Ajuntament).

T'ha estat útil aquesta pàgina?

4
0