La col·lecció de Joan Abelló es mostra a una vintena de museus catalans amb motiu de l’Any Abelló El Museu Abelló ha convidat els diferents museus de Catalunya a sumar-se a la celebració de l’Any Abelló desplegant la seva col·lecció i la seva pintura per diferents punts de la geografia catalana. La finalitat de la iniciativa és que les obres aportades estableixin un diàleg amb els fons artístics dels museus participants. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

La col·lecció de Joan Abelló es mostra a una vintena de museus catalans amb motiu de l’Any Abelló

El Museu Abelló ha convidat els diferents museus de Catalunya a sumar-se a la celebració de l’Any Abelló desplegant la seva col·lecció i la seva pintura per diferents punts de la geografia catalana. La finalitat de la iniciativa és que les obres aportades estableixin un diàleg amb els fons artístics dels museus participants.

Obres exposades al Museu Abelló.

Coincidint amb la commemoració de l’Any Abelló, el Museu Municipal Joan Abelló ha fet un pas més endavant per donar a conèixer l’obra i la col·lecció del pintor molletà arreu del país. Durant el darrer trimestre de 2023, un total de 18 museus del territori català s’han sumat al centenari del naixement de l’artista en el marc de l’activitat Joan Abelló, la col·lecció convidada. La iniciativa desvetlla, d’aquesta manera, les complicitats que Abelló va establir amb diferents artistes del seu temps.

Entre d’altres, s’han sumat a l’homenatge la Fundació Joan Brossa, on el diàleg amb Joan Abelló es crea a través de les xarxes socials; el Museu Frederic Marés, amb qui l’artista compartia la passió pel col·leccionisme; l’Espai Subirachs, on es pot admirar un magnífic retrat d’Abelló realitzat per Subirachs; el Museu Thermalia de Caldes de Montbui, o el Museu Salvador Vilaseca de Reus, on es fa palesa l’admiració d’Abelló per un dels escultors més representats a la seva col·lecció. També s’hi afegeixen els Museus de Sitges i el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, amb una picada d’ull al modernisme.

‘Records de l’Àfrica. Abelló a Costa d’Ivori’

El Museu Abelló ha organitzat, a més, dues exposicions en el marc de les activitats commemoratives de l’Any Abelló durant aquest darrer trimestre de 2023. La primera, Records de l’Àfrica. Abelló a Costa d’Ivori, presenta el resultat del viatge que l’artista va fer el 1987 a Costa d’Ivori acompanyat de l’antropòleg i fotògraf Albert Costa.

La segona exposició, titulada Abelló. Un paisatge imaginari, commemora el centenari del naixement de Joan Abelló a través de la mirada contemporània del duet d’artistes digitals Varvara & Mar, que han fet possible l’exposició utilitzant la intel·ligència artificial.

Un any de publicacions

Amb motiu de la commemoració, s’han editat 4 publicacions dedicades a l’artista: Catàleg de l’exposició; Catàleg dels diàlegs amb Abelló; 100 anys del pintor i col·leccionista; Records d’Àfrica. Abelló a Costa d’Ivori, Joan Abelló, retrats per a un centenari, i Joan, el nen que somiava colors. A aquestes publicacions se n’hi sumen 2 més amb l’activitat Joan Abelló, la col·lecció convidada i amb Diàlegs amb Abelló, el recull d’intervencions a L’Aparador del Museu.

Etiquetes