Les escoles de Mollet recullen 3.600 litres d’oli de cuina usat Les quatre escoles de Mollet que participen en el Projecte Olinet de recollida d’olis usats de cuina domèstics han recollit quasi 3.600 litres des de l’inici del projecte, el curs 2018- 2019 https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Les escoles de Mollet recullen 3.600 litres d’oli de cuina usat

Les quatre escoles de Mollet que participen en el Projecte Olinet de recollida d’olis usats de cuina domèstics han recollit quasi 3.600 litres des de l’inici del projecte, el curs 2018- 2019

Les escoles de Mollet recullen 3.600 litres d’oli de cuina usat.

Les escoles que participen en el projecte, iniciat per l’Ajuntament de Mollet del Vallès el curs 2018- 2019, són l’Escola del Bosc, Sant Vicenç, Can Besora i Joan Salvat Papasseit. Enguany s’hi han afegit 6 escoles més: Joan Abelló, Col·legis Nous, Sant Jordi, Federico Garcia Lorca, Sant Gervasi i l’escola Montseny. 

Des dels inicis del projecte i fins a finals del 2022 s’han recollit quasi 3.600 litres d’oli usat de cuina de les famílies, donant-li així una segona vida per reaprofitar-lo majoritàriament com a biodièsel i per fer-ne sabó i espelmes. 

La recollida d’oli a les llars es fa mitjançant els “clakis”, recipients de plàstic distribuïts als alumnes perquè se’ls emportin a casa. Una vegada plens d’oli usat de cuina es retornen a l’escola i es bescanvien per uns altres de nets. 

La gestió del projecte es fa a través de la cooperativa d’inserció social Apindep, que gestiona serveis integrals i suports per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, les seves famílies i altres col·lectius amb risc d’exclusió social. 

L'oli usat és un dels residus més contaminants que fem a casa i que més convé reciclar. Cada litre d'oli usat llençat per l’aigüera pot contaminar 1.000 litres d'aigua.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes