Mollet aposta per un Sant Joan festiu i respectuós L’alcaldessa de Mollet, davant els riscos derivats de les revetlles i per tal de que a Mollet es pugui celebrar un Sant Joan per a tothom, cívic i respectuós amb totes les persones, en especial les més sensibles, i els animals ha fet un ban per limitar els horaris de llançament de petards i recomanant l’ús de petards lluminosos en comptes de petards sonors. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet aposta per un Sant Joan festiu i respectuós

L’alcaldessa de Mollet, davant els riscos derivats de les revetlles i per tal de que a Mollet es pugui celebrar un Sant Joan per a tothom, cívic i respectuós amb totes les persones, en especial les més sensibles, i els animals ha fet un ban per limitar els horaris de llançament de petards i recomanant l’ús de petards lluminosos en comptes de petards sonors.

Mollet aposta per un Sant Joan festiu i respectuós.

 

Ban

Es demana a la ciutadania que extremi la precaució amb els articles pirotècnics per evitar accidents, així com evitar molèsties als nadons, gent gran i persones sensibles, així com als animals de companyia, amb l’objectiu de fer de Sant Joan una festa per a tothom. 

  • Es permet fer ús de pirotècnia els dies 23 de juny de les 18.00 fins a les 23.59 hores, el dia 24 de juny des de les 00.00 fins a les 03.00 hores i el dia 28 de juny de les 18.00 fins a les 23:59 hores, a no menys de 500 metres de distància de zones forestals o arbrades.
  • Queda prohibit:
    • Fer fogueres en tot el terme municipal. No s’autoritzarà cap foguera a excepció de la que està autoritzada a Ca l’Estrada durant la celebració de la revetlla de Sant Joan.
    • Encendre petards al mobiliari urbà (contenidors, papereres, bancs, fanals...) ni elements de la via pública (clavegueram, escocells, jocs infantils, arbrat, vegetació...). 

Fer fogueres sense autorització i/o fer ús de petards, coets i altre material pirotècnic fora de l’horari i dies autoritzats, es considera una infracció molt greu, i podrà ser sancionada amb una multa de 1.500,01 a 3.000,00 euros, d’acord amb els articles 134.2 e) i 135 de l’Ordenança municipal de convivència ciutadana. 

En cas d’emergència cal trucar al telèfon 112. 

Al ban també es poden trobar consells per a l’adquisició i ús de material pirotècnic. 

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé ha fet una crida “a tots els molletans i les molletanes a celebrar Sant Joan d’una manera festiva, però cívica i respectuosa. Cal tenir present que hi ha moltes persones i també molts animals de companyia que són especialment sensibles al soroll dels petards i cal que ho tinguem present a l’hora de gaudir de la nit més curta de l’any i que el Sant Joan 2023 sigui recordat com una festa per a tothom” i ha afegit “també demano molta cura quan es llencin petards donat l’elevat risc d’incendis que tenim a la ciutat, així com respecte al mobiliari urbà”.

 

Programa d’activitats 

El divendres 23 de juny se celebrarà la revetlla de Sant Joan. 

Abans de la revetlla popular es faran diverses activitats com; un cercavila des de la cruïlla de Rambla Nova amb Via Ronda i l’arribada de la Flama del Canigó a plaça de Catalunya (20.15 h). Després, hi haurà ball de sardanes amb la cobla Sabadell a la plaça de Catalunya (21 h). 

La revetlla començarà a les 21.45 h amb l’entrada de la torxa de la Flama del Canigó a Ca l’Estrada. Després s’encendrà la foguera de Sant Joan, es farà el sopar popular i, a les 23 h, s’iniciarà la revetlla amb música. A Ca l’Estrada hi haurà una zona específica per llençar petards. 

L’Ajuntament ha organitzat la revetlla popular de Sant Joan amb la col·laboració dels Castellers de Mollet, Club Muntanyenc, Colla Gegantera, Mollet amb Cuba, Colla dels Morats, Colla dels Torrats, Ball de Diables de Mollet, Tradicions i Costums, Òmnium Cultural i el Casal Cultural. 

D’altra banda, a la pista exterior del pavelló de la Riera Seca se celebrarà un ball de revetlla amb l’Associació de Balls de Saló a partir de les 23 h. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. 

El consistori recorda la importància de llençar la pirotècnia on correspon, és a dir, en perímetres de seguretat i mai a prop de matolls, arbrat, zones boscoses o mobiliari urbà abans, durant i després de la revetlla de Sant Joan. Les elevades temperatures que s’esperen aquests dies obliguen a extremar les precaucions per evitar focs forestals. 

Podeu consultar el ban, programa d’activitats i els consells de seguretat a www.molletvalles.cat

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Revetlla de Sant Joan
Revetlla de Sant Joan

Fitxers relacionats

Etiquetes