Homenatge a les víctimes dels bombardeigs Monument en record a les víctimes dels bombardeigs feixistes de gener de 1938 i de 1939, que van afectar el centre de la ciutat, coneguts com dels Quatre Cantons pel lloc on més hi van afectar. L’any 2002 es va col·locar a l’antiga tanca del parc de Can Mulà una planxa metàl·lica amb els noms de les víctimes dels bombardeigs. Aquesta planxa, un element molt simple i força deteriorat, es va retirar amb les obres de renovació del parc i al seu lloc es va construir la nova escultura. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Homenatge a les víctimes dels bombardeigs

Monument en record a les víctimes dels bombardeigs feixistes de gener de 1938 i de 1939, que van afectar el centre de la ciutat, coneguts com dels Quatre Cantons pel lloc on més hi van afectar. L’any 2002 es va col·locar a l’antiga tanca del parc de Can Mulà una planxa metàl·lica amb els noms de les víctimes dels bombardeigs. Aquesta planxa, un element molt simple i força deteriorat, es va retirar amb les obres de renovació del parc i al seu lloc es va construir la nova escultura.
Homenatge a les víctimes dels bombardeigs.

El monument actual, en forma d'estela d'acer corten, obra de Josep M. Mompín, simbolitza la tanca del parc tal com quedaria deformada després de la caiguda d’una bomba. Els elements metàl·lics han estat deformats i destruïts parcialment per l’esclat. Al punt on va caure la bomba, hi ha un arbre que simbolitza el renaixement de la vida després de la destrucció.

Any de fundació
2009
Adreça
Quatre Cantons, avinguda Burgos amb avinguda Rafael Casanova (tanca del parc de Can Mulà)