L’Ajuntament, compromès amb el medi ambient i l’espai públic, segueix millorant els espais verds de la ciutat Durant aquest hivern i primavera s’han plantat més de 330 arbres nous a la ciutat principalment d’espècies com les Xicarandes, Arbres de l’amor, Gingkos, Pistacea, Pomeres i Pereres de Flor i altres, totes elles ben adaptades a les condicions climàtiques de la nostra ciutat. Aquests nous arbres plantats, formen part del global dels més de 15.550 que existeixen al nucli urbà de Mollet, sense comptar amb els de l’espai natural de Gallecs. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’Ajuntament, compromès amb el medi ambient i l’espai públic, segueix millorant els espais verds de la ciutat

Durant aquest hivern i primavera s’han plantat més de 330 arbres nous a la ciutat principalment d’espècies com les Xicarandes, Arbres de l’amor, Gingkos, Pistacea, Pomeres i Pereres de Flor i altres, totes elles ben adaptades a les condicions climàtiques de la nostra ciutat. Aquests nous arbres plantats, formen part del global dels més de 15.550 que existeixen al nucli urbà de Mollet, sense comptar amb els de l’espai natural de Gallecs.

L’Ajuntament, compromès amb el medi ambient i l’espai públic, segueix millorant els espais verds de la ciutat .

Per Mireia Dionisio, regidora de Qualitat Urbana ,“fa anys que l’Ajuntament segueix una estratègia de protecció de la biodiversitat i de millora dels espais verds per tenir una ciutat més saludable i per lluitar contra el canvi climàtic. Per això ens hem de sentir orgullosos que la meitat del nostre terme municipal estigui protegit, Gallecs i que cada molletà i molletana vivim a menys de 300 metres d’una zona verda.” Afegint que “l’actuació al parc de Can Mulà, a Can Borrell, a la plaça Mercaders, entre moltes altres que es fan a al ciutat formen part d’una estratègia global de millora dels espais verds de la ciutat”

Per altra banda, també, i des de fa molt temps, és segueix una estratègia de millora els espais verdes dels diferents barris, renaturalitzant i fomentant la biodiversitat als jardins de Mollet per aconseguir una ciutat encara més saludable i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtica.

Les diferents actuacions dels últims mesos de foment de la biodiversitat, s’han concentrat en punts com el Parc de Can Mulà on s’han realitzat noves plantacions d’arbustives i parterres de flor, al Parc de Can Borrel i en diferents espais del barri de la Riera Seca i s’aniran implementant els mesos que venen per tota la ciutat.

Com exemple, aquest dijous finalitzaran les tasques de millora de la plaça Mercaders, a Riera Seca, una actuació que s’emmarca en les accions que s’aniran fent gradualment al barri amb plantacions de nous arbres i creació de parterres. En el cas de Mercaders, amb l’objectiu de millorar la plaça, incrementar la diversitat d’espècies i la quantitat d’arbres, s’han dut a terme diverses accions:

  • Plantació de nous arbres: entre les campanyes de l’any passat i d’enguany, s’han plantat fins ara 14 nous arbres
  • Naturalització de la planta arbustiva existent: s’ha modificat la tipologia de manteniment de la planta arbustiva existent (que antigament formava tanca) per deixar-la amb un port natural i que es desenvolupi millor.
  • Creació de nova zona enjardinada:

- L’any passat es va crear una nova zona per enjardinar amb la col·locació de travesses de fusta, tanca metàl·lica i aportació de nova terra de plantació.

- Plantacaió, amb aquesta nova actuació, de 300 unitats de planta arbustiva de 9 espècies diferents (Calamagrostis, Kniphofia uvaria, Teucrium, Verbena bonariensis, Bulbine frutescens, Jasminum mesnyi, Pistacia lentiscus, Perovskia atriplicifolia 'Blue Spires' i Dianthus corsicus)

- Senyalització de l’espai com a refugi de biodiversitat i com a jardí sense reg

 

3 salut cat 150x173           7 energia cat 150x156           11 ciutats cat 150x182  

13 clima cat 150x160   

Imatges relacionades

avatars 000567525552 ug477s t240x240
avatars 000567525552 ug477s t240x240

Etiquetes