L’Ajuntament engega la campanya de trànsit FRENA per potenciar la seguretat viària de Mollet, ciutat 30 La Policia Municipal posa en marxa una campanya informativa adreçada als conductors i a les conductores amb l’objectiu d’educar i de contribuir a la sensibilització ciutadana envers a les conductes de conducció responsable i cívica. La iniciativa s’afegeix a tot el treball que es porta realitzant durant anys d’educació vial a les escoles i a la ciutadania en general. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’Ajuntament engega la campanya de trànsit FRENA per potenciar la seguretat viària de Mollet, ciutat 30

La Policia Municipal posa en marxa una campanya informativa adreçada als conductors i a les conductores amb l’objectiu d’educar i de contribuir a la sensibilització ciutadana envers a les conductes de conducció responsable i cívica. La iniciativa s’afegeix a tot el treball que es porta realitzant durant anys d’educació vial a les escoles i a la ciutadania en general.

L’Ajuntament engega la campanya de trànsit FRENA per potenciar la seguretat viària de Mollet, ciutat 30.

Mollet del Vallès l’1 de gener de 2020 es va convertir en la primera ciutat de Catalunya i de les primeres d’Espanya en ser ciutat 30 km/h, per ser una ciutat  més segura, sostenible i saludable. Quan es circula a 30 km/h:

-          El risc de mort com a conseqüència d’un atropellament és redueix com a mínim 10 vegades si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/h en lloc de 50 km/h.

-          Es disminueixen els sorolls,  les emissions de CO² i els nivells de diòxid de nitrogen de l’aire que respirem

Josep Monràs, alcalde de Mollet ha valorat el primer any de Mollet Ciutat 30 recordant que “Mollet porta des de 2007 sense víctimes mortals al nucli urbà, però el risc zero no existeix, per això és important ser ciutat 30, per la seguretat de tots i totes i per compromís amb el nostre entorn” i ha afegit “Mollet va ser pionera, però ara aquesta mesura que ja és vigent a la nostra ciutat des de fa més d’un any, és una realitat també a la resta de ciutats, fet que ens ha de fer sentir molt orgullosos perquè hem marcat el camí”. 

Al llarg d’aquest temps s’han fet diverses campanyes amb l’objectiu d’educar i de contribuir a la sensibilització ciutadana envers a conductes de conducció responsable i de seguretat viària, tot just fa unes setmanes que ha finalitzat la campanya que s’ha fet a les escoles de la nova ordenança de circulació i dels vehicles de mobilitat personal (patinets elèctrics) de la que s’han recollit més de 1.700 dibuixos dels infants de la ciutat que en breu es mostraran.

Ara, l’Ajuntament engega la campanya de trànsit FRENA per potenciar la seguretat viària de Mollet i recordar que vianants i vehicles han de poder conviure a l’espai públic. La campanya en una fase inicial difondrà uns vídeos per les xarxes municipals en els que es mostren diverses situacions de perill per als vianants generades per diferents vehicles circulant per la nostra ciutat. Aquestes imatges són exemples reals de situacions viscudes durant el darrer any i que formen part de les 15.893 infraccions que van detectar els serveis de seguretat ciutadana el 2020 de les quals un 36 % controls de velocitat, un 25% van ser a través del control semafòric  i un 39% d’altres infraccions de trànsit (controls d’alcoholèmia, drogues, aparcament...).

El regidor Baños tambéha destacat que “des de l’Ajuntament sempre hem defensat les eines pedagògiques a la hora d’informar i difondre sobre quines són les normatives.” I ha afegit “Amb aquesta nova campanya volem conscienciar a la ciutadania que al volant no valen les distraccions ni les presses, diem als conductors que frenin. Cal estar atents a les senyals i respectar la velocitat màxima per evitar accidents mortals.”

Aquesta campanya se suma i complementa les xerrades i actuacions d’educació viària que fa anys la Policia Municipal de Mollet duu a terme als centres educatius de la ciutat amb l’objectiu de promoure la reflexió entorn de la mobilitat segura. A Mollet es fa classes d’Educació Vial des del 1989 de manera ininterrompuda i des de 1980 es disposa d’un parc infantil de tràfic per ensenyar de manera pràctica i didàctica la normativa de circulació.

 

 

 

3 salut cat 150x180           7 energia cat 150x158          11 ciutats cat 150x186

 

13 clima cat 150x164

Etiquetes