Nou reconeixement pel Museu Abelló de Mollet El projecte "La Mirada Tàctil", un espai adreçat especialment a les persones amb dificultats visuals, ceguesa o mobilitat reduïda, ha estat guardonat als IX Premis Solidaris d'ONCE Catalunya. L'any 2011 el Museu Abelló de Mollet del Vallès va incorporar aquest mòdul expositiu multisensorial en el que es presenta els continguts del museu i es fa una primera aproximació a la figura i l'obra de Joan Abelló. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Nou reconeixement pel Museu Abelló de Mollet

El projecte "La Mirada Tàctil", un espai adreçat especialment a les persones amb dificultats visuals, ceguesa o mobilitat reduïda, ha estat guardonat als IX Premis Solidaris d'ONCE Catalunya. L'any 2011 el Museu Abelló de Mollet del Vallès va incorporar aquest mòdul expositiu multisensorial en el que es presenta els continguts del museu i es fa una primera aproximació a la figura i l'obra de Joan Abelló.

Nou reconeixement pel Museu Abelló de Mollet .

Aquest projecte, impulsat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona per fer els museus més accessibles a tota la ciutadania, ha estat guardonat en reconeixement a iniciatives de les administracions públiques dels IX Premis Solidaris que atorga l'ONCE Catalunya..

El juny de 2011, en una mostra més de la voluntat de l'Ajuntament de Mollet de fer més accessibles els espais públics, el Museu Abelló va inaugurar "La Mirada Tàctil" convertint-se, des d'aleshores, en un museu més accessible i facilitant que les persones amb dificultats visuals, ceguesa o mobilitat reduïda també puguin conèixer els continguts exposats i aproximar-se a la figura i l'obra de Joan Abelló.

Aquest mòdul sensorial compta amb quatre peces tàctils que mostren la diversitat de col·leccions que alberga la Fundació, així com el personatge Joan Abelló.

El mòdul, retolat amb macrocaràcters i sobreimprès amb braille, s'articula al voltant de quatre peces: una reproducció de l'obra de Joan Abelló titulada Valldeoriolf. Camps vermells, que permet entendre perfectament l'estil pictòric de l'artista, un bust de bronze realitzat per Francesc Anglès que representa el pintor, una escultura de bronze de Manolo Hugué i una talla de fusta, originària de Costa d'Ivori.

Un altra de les característiques que també fan més accessible aquest mòdul multisensorial és el fet que tots els materials estan situats a una alçada escaient per una persona amb mobilitat reduïda.

Els Premis Solidaris ONCE reconeixen, entre d'altres, aquelles institucions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social, l'autonomia personal i l'accessibilitat.

Al marge del Museu Abelló, en aquests moments, 26 museus més de la província de Barcelona acullen el projecte "La Mirada Tàctil".

El lliurament del guardó tindrà lloc el proper divendres 29 d'octubre
 

Imatges relacionades

Imatge1
Imatge1
Imatge2
Imatge2

Etiquetes