Mollet del Vallès ha estat reconeguda com la millor ciutat espanyola en eficiència energètica La Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del govern espanyol a través del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha atorgat avui a Mollet del Vallès el Premi Ciutat Sostenible en la categoria d'eficiència energètica, única ciutat de l'Estat que ha rebut aquest reconeixement. El guardó l'han recollit a la seu del ministeri l'alcalde de Mollet Josep Monràs i el regidor de Qualitat Ambiental Josep Mª Garzón de la mà de la ministra Isabel García Tejerina. A l'acte també hi han assistit responsables municipals de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Mollet. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet del Vallès ha estat reconeguda com la millor ciutat espanyola en eficiència energètica

La Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del govern espanyol a través del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha atorgat avui a Mollet del Vallès el Premi Ciutat Sostenible en la categoria d'eficiència energètica, única ciutat de l'Estat que ha rebut aquest reconeixement. El guardó l'han recollit a la seu del ministeri l'alcalde de Mollet Josep Monràs i el regidor de Qualitat Ambiental Josep Mª Garzón de la mà de la ministra Isabel García Tejerina. A l'acte també hi han assistit responsables municipals de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Mollet.

Mollet del Vallès ha estat reconeguda com la millor ciutat espanyola en eficiència energètica .

Amb aquest premi, la Fundació Fòrum Ambiental i el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, reconeix, literalment, a Mollet del Vallès, la seva tasca en la gestió energètica i l'estalvi en l'enllumenat públic, l'eficiència energètica en els edificis municipals, les energies renovables i els indicadors de gestió energètica.

Afegeix que els resultats són del tot satisfactoris en tots els objectius proposats, destacant la satisfacció ciutadana i els diferents premis i reconeixements obtinguts els darrers anys.

Un cop recollit el premi, l'alcalde Josep Monràs, ha volgut "agrair que, un cop més, la feina que fem a Mollet per preservar el medi ambient a través de la sostenibilitat i l'estalvi energètic segueix sent reconeguda més enllà de la nostra ciutat i fins i tot més enllà de Catalunya". De fet, al marge dels diferents reconeixements que s'han rebut en matèria de sostenibilitat i creixement verd, aquest guardó del govern espanyol se suma al que l'any 2015 Mollet va rebre de la Comissió Europea.

Per Monràs "aquest és un reconeixement, no només a la gestió i al compromís d'aquest govern municipal per seguir apostant per unes polítiques sostenibles que no comprometin els recursos de les generacions futures, sinó que sobretot és un reconeixement als ciutadans i a les ciutadanes de Mollet per la seva implicació amb aquestes polítiques". Segons Monràs, "al cap i a la fi, els gestors públics posem tots els recursos possibles al servei de la ciutadania perquè en facin ús, i és per aquesta raó, per aquest bon ús que se n'ha fet, que avui, tots els molletans i molletanes, tenim un nou motiu per sentir-nos orgullosos".

Entre d'altres actuacions, el guardó valora especialment, l'aprovació del Pla d'Acció Local per a la Energia Sostenible, la creació de l'oficina de Gestió Energètica i Sostenibilitat, les bones dades de reducció de consum energètic o d'emissions de CO2, la producció d'energia fotovoltaica o la sensibilització dels mes joves a través de les escoles amb el projecte 50/50.

En aquesta edició, el jurat que ha decidit nomenar Mollet del Vallès com a guanyadora del Premi Ciutat Sostenible en la categoria d'Eficiència Energètica  ha estat format pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, la Generalitat Valenciana, la Junta d'Andalusia, el Govern de Canàries, l'Ajuntament de Madrid i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La Fundació Fòrum Ambiental porta 15 anys consecutius atorgant els premis Ciutat Sostenible.
 

Imatges relacionades

Imatge1
Imatge1

Etiquetes