Mollet, escollida pel seu compromís amb el medi ambient i la transició energètica Mollet del Vallès ha estat seleccionada per la Diputació de Barcelona per formar part d’un projecte pilot anomenat A-prenem el Sol, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’aconseguir escoles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient gràcies a la participació conjunta dels ajuntaments, les escoles i les associacions de famílies dels alumnes. En aquest cas, el projecte ha comportat la posada en marxa d’una instal·lació fotovoltaica de 15 kWp i dues plaques fotovoltaiques amb finalitats educatives a l’escola Sant Vicenç. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet, escollida pel seu compromís amb el medi ambient i la transició energètica

Mollet del Vallès ha estat seleccionada per la Diputació de Barcelona per formar part d’un projecte pilot anomenat A-prenem el Sol, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’aconseguir escoles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient gràcies a la participació conjunta dels ajuntaments, les escoles i les associacions de famílies dels alumnes. En aquest cas, el projecte ha comportat la posada en marxa d’una instal·lació fotovoltaica de 15 kWp i dues plaques fotovoltaiques amb finalitats educatives a l’escola Sant Vicenç.

Mollet, escollida pel seu compromís amb el medi ambient i la transició energètica .

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, juntament amb el de Martorelles, és el primer de la província de Barcelona en posar en marxa aquest projecte d’autofinançament adreçat a potenciar l’autoconsum i l’educació ambiental.

De fet, el pla no només comportarà beneficis ambientals i econòmics, sinó que també preveu un ús pedagògic de les instal·lacions per incentivar l’educació de l’alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d’energies renovables a través de materials i recursos educatius que es ja es proporcionen per treballar a l’escola.

En aquest sentit, el regidor d’Ecologisme, Transició Energètica i Educació, Raúl Broto, ha destacat que “amb iniciatives palpables com aquesta, no nomésseguim fomentant la transició energètica i les energies renovables, sinó que també posem de manifest que la nostra aposta per lluitar contra l’emergència climàtica passa per l’educació i la implicació de les escoles i les famílies de Mollet”. 

La instal·lació de les plaques també va acompanyada d’un sistema de visualització a temps real que permet als i a les alumnes de l’escola fer el seguiment de les dades de consum, de la producció solar, de les tones de C02 evitades i de l’estalvi econòmic.

De la seva banda, per l’alcalde Josep Monràs ”aquesta iniciativa no és una anècdota, és un exemple més de les moltes actuacions que estem duent a terme en aquest compromís ferm d’aquest Ajuntament en la lluita contra els efectes del canvi climàtic” i en aquest cas “fer-ho amb la implicacióde la comunitat educativa i de les famílies dels que hauran deseguir preservant el Mollet i, en definitiva, el planeta que els hi deixem els adults”.    

A partir d’ara, la intenció de l’Ajuntament és ampliar el projecte a altres escoles de Mollet.

Des de la Diputació de Barcelona, el diputat delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica Xesco Gomar, creu que “no és gratuït que Mollet aculli aquesta projecte pioner tenint en compte la seva llarga tradició en la defensa del medi ambient i la seva implicació en lluita contra el canvi climàtic com posen de manifest la quantitat de mesures que s’estan aplicant a la ciutat aquests darrers mesos”

L’Ajuntament ha assumit el 90% del cost de l’obra i l’AMPA de l’escola el 10% restant. El 10% aportat per l’AMPA serà retornat a l’escola mitjançant el 50% de l’estalvi aconseguit, en forma d’inversions consensuades en material, activitats o actuacions d’eficiència energètica.

 

Aquest projecte és l’evolució natural del projecte 50/50, un projecte en el que Mollet participa des de l’any 2013 amb l’objectiu de reduir la despesa energètica a les escoles públiques de la ciutat. El concepte es basa en retornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles perquè el dediquin a equipaments necessaris.

 

A partir d’aquí, la participació en el nou projecte A-prenem el Sol dona un pas més i suposa un punt de maduració ambiental al passar del mer estalvi a l’autoproducció energètica.

Imatges relacionades

solar cells 157122 960 720
solar cells 157122 960 720

Etiquetes