El Consell d'Europa premia Mollet amb la Bandera d'Honor per la feina feta per la ciutat a Europa L'Assemblea Parlamentària de Consell d'Europa, reunida en la sessió de l'19 de maig, ha decidit lliurar el premi de la Bandera d'Honor a Mollet de Vallès per la tasca duta a terme durant l'any 2019 en l'àmbit de les relacions europees i internacionals . Aquest any, un polític de el Consell d'Europa visitarà Mollet i lliurarà la bandera a l'alcalde Josep Monràs. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El Consell d'Europa premia Mollet amb la Bandera d'Honor per la feina feta per la ciutat a Europa

L'Assemblea Parlamentària de Consell d'Europa, reunida en la sessió de l'19 de maig, ha decidit lliurar el premi de la Bandera d'Honor a Mollet de Vallès per la tasca duta a terme durant l'any 2019 en l'àmbit de les relacions europees i internacionals . Aquest any, un polític de el Consell d'Europa visitarà Mollet i lliurarà la bandera a l'alcalde Josep Monràs.

El Consell d'Europa premia Mollet amb la Bandera d'Honor per la feina feta per la ciutat a Europa.

Aquest guardó és el segon de les quatre distincions que formen el Europe Prize. Mollet va ser premiada l'any passat amb l'European Diploma, que aquest any han arribat a les ciutats de Tarragona i de Bilbao.

La candidatura presentada per Mollet ha estat estructurada en quatre àmbits:

Activitats amb ciutats agermanades, projectes europeus i esdeveniments internacionals

Són les activitats relacionades amb les nostres ciutats agermanades que inclouen intercanvis entre centres educatius i esportius, trobades per tractar temes d'interès i gestió de projectes europeus compartits, com són els Erasmus +, als que l'any passat, a part dels ja existents d'intercanvi de persones joves, es va sumar un nou projecte centrat en les escoles d'adults de les ciutats.

Aquest apartat també inclou la recopilació de projectes europeus de diferents àmbits en els quals ha participat la nostra ciutat. Destaquen la consecució d'un projecte PRIMA de recerca i innovació en producció agrària que implementarà el Consorci de Gallecs, així com el projecte WIFI4EU que s'implementarà en breu a Mollet i que oferirà una millor connectivitat WIFI en espais públics. També s'ha fet esment a projectes europeus en què participen escoles de la ciutat, com les escoles Sant Jordi i Sant Gervasi.

En darrer terme, també s'han inclòs esdeveniments de primer nivell a la nostra ciutat amb una clara vocació internacional, com han estat el Sona Mollet i la Mostra de Titelles (MITM), en l'àmbit cultural, i els World Roller Games, en l'àmbit esportiu.

Jornades europees i activitats al voltant de el Dia d'Europa

Són Activitats relacionades amb la participació en trobades i fòrums internacionals, on destaquen la participació de el regidor de Relacions Internacionals, Raúl Broto, en les jornades United4Climate per a joves regidors, organitzades pel Comitè de les Regions; la participació del departament d'Esports en una trobada Erasmus + a Bulgària per parlar de la gestió d'esports urbans i els tècnics de medi ambient a Suècia per parlar d'alimentació sostenible en el marc de les reunions de la xarxa European Green Leaf.

Aquest àmbit també inclou totes les activitats que porta a terme l'Ajuntament per donar a conèixer la feina que fa la Unió Europea i que anualment inclouen xerrades als instituts, un curs obert a tota la ciutadania i una xerrada en anglès per explicar el que es fa des de la regidoria de Relacions Internacionals, així com l'inici de la feina a nivell municipal per alinear la nostra estratègia de ciutat amb l'agenda 2030 i els ODS.

Solidaritat internacional

Són activitats relacionades amb la solidaritat internacional, on destaca l'acord bilateral aconseguit amb la ciutat de Nabeul (Tunísia) per iniciar un treball de solidaritat a la Mediterrània, així com el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Xarxes internacionals

En aquest apartat destaca el fet que la Junta ment de Mollet hagi participat en la trobada mundial de l'Fòrum de Ciutats intermèdies organitzat per la Xarxa de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

Aquest és un premi que reconeix l'aposta internacional i la clara vocació europeista que ha dut a terme per part del consistori de Mollet de Vallès i en què ens acompanyen centres educatius, entitats i organismes de la ciutat.

 

Informació necessària

Telèfons i aplicacions disponibles de la Generalitat de Catalunya

 Centres d’Atenció Primària:

  • Can Pantiquet: 93 570 59 77
  • Plana Lledó: 93 579 83 83

      Es recomana trucar per telèfon abans de desplaçar-se al centre

Canals municipals

  • Whatsapp (per escrit): 683 553 250
  • Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat
  • Canals d’informaió municipals habituals:

-       Twitter: @ajmollet

-       Facebook: ajuntamentmollet

-       Instagram: @viumollet

-       Web municipal: www.molletvalles.cat 

Oficina d’Atenció Ciutadana (atenció telefònica): 93 571 95 05, de 9 a 18 h, de dilluns a dijous, i de 9 a 15 h els divendres.

Serveis Social i Servei d’Atencio a la Dona: (atenció telefònica): 93 570 77 47 i 93 570 09 08 

Es poden fer tràmits on line les 24 h a travès de la seu electrònica: https://seuelectronica.molletvalles.cat

 

#EmQuedoAcasa  #MeQuedoenCasa 

 

 

 

Etiquetes