Mollet, un dels sis municipis catalans que compleixen amb els seus compromisos ambientals Segons l’informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, només sis municipis catalans compleixen amb tots els seus compromisos relacionats amb el medi ambient acordats a la Carta d’Aalborg i a l’Agenda Local 21, i Mollet del Vallès n’és un. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet, un dels sis municipis catalans que compleixen amb els seus compromisos ambientals

Segons l’informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, només sis municipis catalans compleixen amb tots els seus compromisos relacionats amb el medi ambient acordats a la Carta d’Aalborg i a l’Agenda Local 21, i Mollet del Vallès n’és un.

Mollet, un dels sis municipis catalans que compleixen amb els seus compromisos ambientals.

Solament sis dels 120 municipis catalans de més de 10.000 habitants compleixen amb els compromisos mediambientals acordats a la Carta d’Aalborg (Dinamarca) de l’any 1994 i de l’Agenda 21 Local, segons un estudi de la Sindicatura de Comptes de Catalunya.

L’Agenda 21 Local és un programa de les Nacions Unides que aporta una metodologia de gestió mediambiental. Dels 120 municipis, 103 han manifestat que van subscriure la Carta d’Aalborg i que es van adherir a l’Agenda 21 Local.

Mollet, compleix

L’estudi de la Sindicatura de Comptes de Catalunya analitza la informació de 120 ajuntaments de més de 10.000 habitants. La conclusió és que, malgrat que el 86% d’aquestes localitats es van comprometre a tirar endavant els compromisos ambientals, solament un petit percentatge ho han portat a terme, entre els qual Mollet.

L’alcalde Josep Monràs ha afirmat que aquest estudi “és un aval a la gran tasca mediambiental que fa anys que es fa des de l'Ajuntament de Mollet per la lluita contra el canvi climàtic, que ens va portar a ser Capital Europea del Medi Ambient al 2015 i a l'1 de gener d'enguany a declarar l'emergència Climàtica. No hi ha planeta B, així que tots i totes hem de contribuir i treballar per a ser més sostenibles i cuidar del planeta.  Aquí es veu que demostrem amb fets les nostres paraules.” 

Etiquetes