L’Ajuntament segueix retirant els nius d’erugues processionàries detectats a diferents punts de la ciutat El consistori de Mollet del Vallès segueix prenent mesures proactives i retirant les bosses d’erugues on es concentren abans de l’arribada de la primavera. Paral·lelament, també com s’ha fet els darrers anys, s’estan senyalitzant les zones que poden ser sensibles a la processionària, com per exemple Els Pinetons. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’Ajuntament segueix retirant els nius d’erugues processionàries detectats a diferents punts de la ciutat

El consistori de Mollet del Vallès segueix prenent mesures proactives i retirant les bosses d’erugues on es concentren abans de l’arribada de la primavera. Paral·lelament, també com s’ha fet els darrers anys, s’estan senyalitzant les zones que poden ser sensibles a la processionària, com per exemple Els Pinetons.

L’Ajuntament segueix retirant els nius d’erugues processionàries detectats a diferents punts de la ciutat.

Amb l’arribada de la primavera, les erugues processionàries que es concentren en bosses durant l’època hivernal a les parts superiors dels arbres, comencen a baixar a terra. Aquest fet suposa un perill per les persones i animals domèstics si les toquen. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha realitzat mesures proactives per eliminar aquestes concentracions.

 

Treballs preventius a finals de 2021

Durant els mesos d’octubre i novembre de 2021, els serveis tècnics municipals han anat fent controls preventius per monitoritzar la presència de la processionària del pi, tant als pins com als cedres de la ciutat.

En aquells llocs on es van detectar bosses, es va procedir  a eliminar-les de forma mecànica. En controls posteriors es va constatar que l’actuació havia estat eficaç. 

 

Actualitat

En aquests moments, època de l’any on poden sortir les erugues de processionària, s’està fent una nova revisió per eliminar aquells nius de processionària detectats que hagin pogut sobreviure al primer tractament.

Paral·lelament a aquestes feines, el consistori ha adoptat  mesures preventives com senyalitzar les zones afectades, afavorir la biodiversitat i els ocells que se les poden menjar, capturar els adults, tallar i cremar les bosses i instal·lar anells de captura de les erugues perquè no arribin a terra.

 

Estratègia

  • Afavorir la fauna benèfica (ocells insectívors), principalment mitjançant caixes niu i seguiment de la presència d’ocells (tal i com es va fer a finals de l’any passat als Pinetons).
  • Fer un tractament químic mitjançant injecció als arbres situats en els punts més sensibles.
  • Seguiment de les bosses que apareixen:

                     Es tallen les bosses i es cremen.

                     I si no són accessibles, s’instal·len anells que recullen les erugues abans que baixin a terra.

  • Fer el seguiment amb els assessors en gestió integrada de plagues. 

 

Recomanacions a la ciutadania en cas de detectar bosses

  • Comunicar-ho a l’Ajuntament. Amb l’aplicació Civiwaste es poder  geolocalitzar els arbres afectats.
  • No toqueu ni us acosteu a les erugues.
  • No deixeu que els animals domèstics s’hi acostin.
  • En cas de reacció al·lèrgica, cal atenció mèdica.

 

3 salut cat 150x256

Etiquetes