Mollet aprova un pressupost de 84,6 milions d’euros El ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat aquest dilluns el pressupost municipal de 2023. Uns comptes que tenen com a objectiu reforçar l’escut social, incrementar els recursos destinats a garantir el manteniment i la qualitat de l’espai públic, ampliar l’oferta d’activitats culturals i festives a la ciutat i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. En total, 84.634.961,39€ un 16,11% més que l’any 2022. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet aprova un pressupost de 84,6 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat aquest dilluns el pressupost municipal de 2023. Uns comptes que tenen com a objectiu reforçar l’escut social, incrementar els recursos destinats a garantir el manteniment i la qualitat de l’espai públic, ampliar l’oferta d’activitats culturals i festives a la ciutat i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. En total, 84.634.961,39€ un 16,11% més que l’any 2022.

Mollet aprova un pressupost de 84,6  milions d’euros.

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, aquests pressupostos “estan elaborats amb prudència, però a la vegada de manera valenta, sobretot pensant en donar resposta al reptes que es plantegen l’any vinent i en les necessitats dels molletans i molletanes: millores de l’espai públic, més neteja, accions per combatre el canvi climàtic, més activitats culturals i d’oci i contribució a pal·liar els efectes econòmics de l’increment de la inflació en les famílies i en l’activitat econòmica”.

El coordinador de l’àrea de Governança, Territori i Acció Climàtica, Raúl Broto Cervera, ha explicat que “a l’hora d’elaborar aquests pressupostos s’ha tingut en compte una perspectiva econòmica prudent i realista. L’any 2023 és un any molt incert però aquest pressupost és una bona eina per fer front a aquesta incertesa”. Broto ha afegit que “la bona salut econòmica de l’ajuntamet ens permet afrontar l’any 2023 amb garanties”.

Despeses per al 2023

Pel que fa al capítol de despeses i amb l’objectiu reforçar l’escut social s’implementa el paquet de mesures per fer front a l’augment de preus a través d’un augment de la partida de pobresa energètica i un augment de recursos per al programa Mollet amb Energia.

  • Es garanteix el manteniment i la qualitat de l’espai públic amb un  increment de la despesa en neteja i recollida viària per la posada en marxa del nou contracte, l’increment del contracte de manteniment de zones verdes i del contracte de neteja  d’equipaments municipals.
  • S’amplia l’oferta d’activitats culturals i festives a la ciutat amb la consolidació d’activitats culturals a la ciutat, com el Mollet Music Week o el programa Arts i Escena, així com es preveu la posada en marxa de nous projectes de teatre o de cultura al carrer, i la creació d’una programació d’oci nocturn en cap de setmana destinat a joves o l’obertura de la biblioteca durant el mes d’agost.
  • Adopció de mesures per combatre la crisi climàtica amb la posada en funcionament de la segona línia del bus urbà a partir del tercer o quart trimestre de 2023 i el desplegament del Programa Mollet Solar amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a que tots els equipaments municipals funcionin amb energia solar, entre d’altres.

 També cal destacar que el context actual, marcat per la guerra entre Ucraïna i Rússia, està tenint efectes a nivell municipal, especialment per la previsió d’increment de la factura energètica dels serveis municipals que s’ha incrementat gairebé en 1 milió.

 Ingressos per al 2023

Pel que fa al capítol d’ingressos, amb un increment del 16,71% respecte al pressupost de l’any passat, el comptes preveuen la congelació generalitzada dels tipus d’impostos, taxes i preus públics municipals per tal d’ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat. També preveuen la consolidació i ampliació de les bonificacions socials existents i l’actualització dels ingressos provinents d’altres administracions com l’Estat, la Generalitat i ingressos provinents de les convocatòries de fons Next Generation.

Inversions 

El pressupost d’inversions per a l’exercici 2023 serà de 5.660.127,79, un 27,31% més respecte el pressupost de 2022, fruit de les ajudes provinents de programes d’altres administracions, com els Fons Europeus Next Generation. 

Entre d’altres actuacions, es preveuen el reasfaltat de diversos carrers, la remodelació de voreres i actuacions al clavegueram, les inversions prioritzades al procés participatiu Mollet, el teu barri, actuacions de mobilitat a la ronda dels Pinetons, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals, la millora de l’enllumenat públic i l’increment dels recursos destinats a les inversions a les escoles.

Els pressupostos presentats pel govern han rebut el suport de Ciutadans i Junts per Mollet,  l’abstenció de Mollet en Comú i el vot en contra d'Ara Mollet- Esquerra-Mes.

Així mateix, els comptes municipals per l’any vinent contemplen les aportacions fetes pels grups municipals i els resultats de la priorització de projectes per part de la ciutadania fruit de processos participatius.

 

 

Etiquetes