El 14 de setembre tindrà lloc un simulacre d’alerta de Protecció Civil Els telèfons mòbils que estiguin al Vallès Oriental rebran un missatge d’alerta aquest dijous, 14 de setembre, a les 10 h, en la prova impulsada per Protecció Civil a diferents zones de Catalunya. La nova eina, que ja s’ha aplicat en situacions reals, busca traslladar a la ciutadania les instruccions que han de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobin en una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El 14 de setembre tindrà lloc un simulacre d’alerta de Protecció Civil

Els telèfons mòbils que estiguin al Vallès Oriental rebran un missatge d’alerta aquest dijous, 14 de setembre, a les 10 h, en la prova impulsada per Protecció Civil a diferents zones de Catalunya. La nova eina, que ja s’ha aplicat en situacions reals, busca traslladar a la ciutadania les instruccions que han de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobin en una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

El 14 de setembre tindrà lloc un simulacre d’alerta de Protecció Civil.
Cartell de la prova d'alerta de Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha previst per al 14 de setembre un simulacre del nou sistema d’alertes per telefonia mòbil a les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès, el Maresme i el Baix Llobregat. La prova s’ha dividit en 4 sectors, que rebran el missatge en diferents hores del matí. Mollet del Vallès, conjuntament amb la resta de municipis del Vallès Oriental, el Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, ho faran a les 10h. Tot seguit, ho faran Barcelona (11 h), el Vallès Occidental (12 h) i el Baix Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat (13 h).

 

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona rebran un missatge a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic que sonarà malgrat els telèfons estiguin en mode silenci. Per valorar la prova, s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge al dispositiu. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.

 

En compliment d’una directiva europea

 

El mes de febrer passat es va posar en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

 

Atès que el sistema té un important impacte social per la seva capacitat de difusió massiva, des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya s’està realitzant una àmplia campanya de difusió d’aquest sistema.

 

La pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil ofereix tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics.

Etiquetes