El Mercat Vell acull l’FP Challenge Uns 80 alumnes de diferents àmbits de la Formació Professional de 5 instituts de la comarca s’han enfrontat aquest dimecres al repte de fer propostes de mobilitat eficient per connectar els polígons amb el nucli urbà. Es tracta de la setena edició de l’FP Challenge, un esdeveniment que per primera vegada s’ha fet a Mollet del Vallès. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El Mercat Vell acull l’FP Challenge

Uns 80 alumnes de diferents àmbits de la Formació Professional de 5 instituts de la comarca s’han enfrontat aquest dimecres al repte de fer propostes de mobilitat eficient per connectar els polígons amb el nucli urbà. Es tracta de la setena edició de l’FP Challenge, un esdeveniment que per primera vegada s’ha fet a Mollet del Vallès.

El Mercat Vell acull l’FP Challenge.

Els FP challenge són hackatons ( trobades de programadors i programadores per desenvolupar un programa en format de competició i en un temps limitat)  impulsades per la Direcció General d'FP amb el suport de Caixabank Dualiza, distribuïdes al llarg de territori català, de petit format i autogestionats pels centres que conformen l'equip.

Aquests esdeveniments se centren en la ideació i cerca d'una proposta de valor vàlida pel repte que es llença. Un repte que gira entorn de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El format de les hackatons pot variar, fomentant la presencialitat, però oferint la possibilitat d'un esdeveniment híbrid (part en línia i presencial).

Un jurat ha estat el responsable d’avaluar la sostenibilitat, viabilitat i la presentació de les idees generades pels 10 grups.

El grup guanyador va proposar crear una aplicació mòbil anomenada “Practi-car”. Aquesta tindria la finalitat de fomentar l’ús compartit de vehicles privats entre treballadors i treballadores per desplaçar-se dels seus domicilis al lloc de treball. Posant en marxa aquesta aplicació es reduirien el nombre de desplaçaments de vehicles.

Aquest grup participarà el 12 d’abril a la final de l’FP Challenge, d’àmbit català, que es disputarà a Barcelona.

Instituts participants

 -       INS Mollet del Vallès

-       INS Carles Vallbona (Granollers)

-       INS Manolo Hugué (Caldes de Montbui)

-       INS Estela Ibèrica (Santa Perpètua de Mogoda)

-       INS Marina (La Llagosta)

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes