El Museu Abelló de Mollet se suma, un any més, al Dia Internacional dels Museus El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i sota el tema ‘Museus, sostenibilitat i benestar', enguany es reivindica que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. El Museu Abelló celebrarà aquesta efemèride del 13 al 21 de maig amb tot un seguit d’activitats. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El Museu Abelló de Mollet se suma, un any més, al Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i sota el tema ‘Museus, sostenibilitat i benestar', enguany es reivindica que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. El Museu Abelló celebrarà aquesta efemèride del 13 al 21 de maig amb tot un seguit d’activitats.

El Museu Abelló de Mollet se suma, un any més, al Dia Internacional dels Museus.
Dia Internacional dels Museus

El Museu Abelló obrirà les portes amb entrada gratuïta per tal que tothom pugui gaudir de les exposicions (el dissabte 13 amb horari especial fins a les 23 hores). A la Casa de pintor també es faran visites guiades, gratuïtes, amb places limitades. Es recomana reservar a través del correu electrònic museuabello@molletvalles.cat o al telèfon 93 544 50 99.

La resta d’activitats passen per visites guiades a l’exposició temporal ‘La col·lecció viscuda, la vida pintada. Abelló 100 anys’, tallers oberts al museu ‘Jo somio colors’, un joc de pistes ‘Viatge en el temps per les obres d’Abelló’ o la xerrada, Dones artistes a la Barcelona de principis del segle, a càrrec de Paula Strobino.

La nit dels museus

Un dels actes principals és la Nit dels Museus, que se celebrarà el 13 de maig. A partir de les 21 h, davant del Museu, es representarà ‘Una nit amb Abelló’ sota la direcció de Jordi Coromina i Marta Busquets. Les obres del Mollet d’Abelló prenen vida a través dels seus personatges, de les figures representades i de les entitats culturals de la ciutat. Interpretaran Abelló i els seus personatges: Jordi Coromina, Mònica Castro, Blanca Lasobras, Maria Aguilar i Pau Garcia. 

El Consell Internacional de Museus (ICOM) va instaurar el Dia Internacional dels Museus l’any 1977 per sensibilitzar al públic sobre paper d’aquests espais en el desenvolupament de la societat.                             

               

                                                                                     

 

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes