El ple de l'Ajuntament de Mollet aprova la modificació de les d'ordenances fiscals per l'exercici 2024 El Ple de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat aquest dilluns l’actualització generalitzada del 5% de gran part dels impostos, taxes i preus públics municipals i el manteniment de totes les bonificacions socials. Aquesta actualització permet fer front a les despeses derivades de la inflació i la pujada generalitzada de preus. Són unes ordenances fiscals responsables i contingudes, que permeten mantenir els serveis públics que ofereix l’Ajuntament. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El ple de l'Ajuntament de Mollet aprova la modificació de les d'ordenances fiscals per l'exercici 2024

El Ple de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat aquest dilluns l’actualització generalitzada del 5% de gran part dels impostos, taxes i preus públics municipals i el manteniment de totes les bonificacions socials. Aquesta actualització permet fer front a les despeses derivades de la inflació i la pujada generalitzada de preus. Són unes ordenances fiscals responsables i contingudes, que permeten mantenir els serveis públics que ofereix l’Ajuntament.

Ple de l'Ajuntament de Mollet.

L’IBI, l’IAE s’actualitzen un 5%, així com gairebé tot el conjunt de taxes i preus públics municipals. Els preus dels pàrquings públics i la zona blava es congelen pel 2024.

Pel que fa a taxa d'escombraries s’actualitza la tarifa ordinària municipal també un 5%, per fer front a l’increment de despesa de tractament, transferència, salaris i amortitzacions.

La nova tarifa d’aigua s’ha dissenyat per complir amb el que han marcat des de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), ens depenent de la Generalitat de Catalunya,  i que suposa un increment aproximat d’1 euro per persona al mes al rebut domiciliari. Aquest increment en el preu de compra d’aigua, que ha estat aprovat des d’ATL, és per a fer front als costos derivats de la situació de sequera i com a mesura dissuasòria de consum d’aigua.

Novetats

El 2024 la ciutadania rebran per separat els rebuts de l’aigua i el de residus. Un fet que ha de facilitar a la ciutadania a entendre millor el cost de cadascun dels serveis.

D’altres novetats d’aquestes ordenances fiscals són: 

  • Es crea una bonificació del 95% a l’impost construccions instal·lacions i obres per a les actuacions de retirada de fibrociment.
  • Es modifica l’ordenança de l’IBI per incrementar el recàrrec a aquells immobles residencials que es trobin desocupats amb caràcter permanent.
  • Millores en l’obtenció de llicència i el pressupost de referència per a l’ICIO i la taxa de serveis urbanístics, amb l’objectiu d’agilitzar i facilitar els tràmits per a iniciar obres a la ciutat.
  • Posada en marxa del servei de punts de càrrega de vehicles elèctrics municipals en modalitat de pagament.
  • Es limita a dos anys la bonificació dels vehicles ECO a l’Impost de vehicles.

 

Bonificacions socials

Es mantenen totes les ja existents, com per exemple:

  • La tarifació social de les Escoles Bressol Municipals
  • La nova  tarifació social de l’Escola de Música i Dansa que va començar aquest mes de setembre.
  • Les bonificacions a serveis culturals, esportius i d’oci.
  • Les bonificacions en funció de la renda d’aigua i residus.
  • Les bonificacions adaptades a situacions econòmiques i socials d’excepcionalitat, una mesura que permet més agilitat i flexibilitat a l’hora d’atorgar ajudes a famílies en situacions d’emergència social.

Durant aquest any s’han atorgat més de 2,8 milions d’euros en bonificacions, el que suposa un increment de 150.000€ respecte a l’any 2022.

El regidor d’Economia, Raúl Broto Cervera, ha explicat que “l’equip de govern ha tingut en compte tres premisses en el disseny de les ordenances fiscals per al 2024; contenció fiscal, proposant l’increment més ajustat possible per a les famílies molletanes, justícia social, és a dir, paga més qui més té, i afiançar l’escut social mantenint l’ampli ventall de bonificacions socials”.  El regidor ha afegit que “ tot i que ens trobem en un moment incert i complicat, aquestes ordenances fiscals ens ajuden a entomar el nou any 2024 amb força, amb més eines i flexibilitat per ajudar als més vulnerables”.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha explicat que “a l’hora d'elaborar les ordenances fiscals hem tingut clar que l'objectiu era garantir  el manteniment del dels serveis públics i les activitats de la nostra ciutat.  I és per això que hem fet uns ordenances responsables i de contenció màxima”. L’alcaldessa ha afegit que “cal que els Governs de l’Estat i la Generalitat afrontin canvis en el model de finançament local”.

La proposta d’ordenances fiscals i preus públics per l’any vinent ha estat aprovada amb els vots del PSC i l’abstenció de la resta de grups.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes