El Síndic Personer Salvador Rovirosa presenta l’informe de 2022 Salvador Rovirosa Olivé ha presentat l’informe de la seva activitat durant l’any 2022 en un Ple Extraordinari que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament de Mollet. De l’informe en destaquen les 106 actuacions que ha realitzat l’Oficina del Síndic Personer, un volum similar al de l’any 2021. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El Síndic Personer Salvador Rovirosa presenta l’informe de 2022

Salvador Rovirosa Olivé ha presentat l’informe de la seva activitat durant l’any 2022 en un Ple Extraordinari que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Ajuntament de Mollet. De l’informe en destaquen les 106 actuacions que ha realitzat l’Oficina del Síndic Personer, un volum similar al de l’any 2021.

Ple de presentació de l'informe.
Ple de presentació de l'informe

En concret, l’Oficina del Síndic Personer va fer un total de 106 actuacions, de les quals 33 queixes i 73 consultes, assessoraments i proveïment d’informació a la ciutadania. Aquest volum d’actuacions és molt similar als anys anteriors.

Pel que fa la tipologia de les queixes rebudes destaquen les 14 que corresponen a l’àrea de Territori ( 5 sobre manteniment i mobilitat ala via pública, 5 sobre medi ambient i soroll, 2 a obres i llicències i 2 a temàtiques diverses) i les 5 queixes sobre l’administració en general (3 relatives a sancions i 2 a tributs i responsabilitat patrimonial).

Entre les diferents activitats realitzades l’any 2022 cal destacar:

  • Participació a 36 activitats i reunions de treball, com ara la presentació del llibre Notes, la Festa de la Ràdio, la Nit de l’Esport, trobades amb la Creu Roja, amb el Consell de Participació Ciutadana, amb la Fundació Sanitària Mollet o amb l’Associació de Mollet Contra el Càncer. 
  • El Síndic a l’escola per difondre la figura del síndic i aprofundir en el coneixement dels drets i deures dels infants. A les xerrades hi van participar 400 nens i nenes del cicle de primària de 5è i 6è
  • Participació al Fòrum de síndics, síndiques, defensors i defensores locals de Catalunya, del qual el síndic de Mollet en forma part, on es demana que el II Pla Nacional de Drets Humans que està redactant el Govern Espanyol, reconegui la tascat que les sindicatures i defensories locals tenen a l’hora de garantir els drets humans. 
  • El Comissionat d’Ètica Pública i Bon Govern, que va fer un seguiment de les tasques dutes a terme per l’administració municipal per tal de consolidar i potenciar el compliment del Codi Ètic i Bon Govern de l’Ajuntament de Mollet.

Durant la presentació de l’informe, Salvador Rovirosa Olivé, ha dit “esperar que en el desenvolupament de la meva tasca en mantingui a l’alçada d’aquesta ciutat extraordinària i seguir escoltant amb màxima atenció les queixes, reclamacions i consultes de la ciutadania en defensa dels seus drets davant l’administració”. 

Rovirosa ha donat les gràcies al síndic Lluís Martínez Camps “per la seva inestimable ajuda”, que ha fet extensiva als altres dos síndics que l’han precedit Vicenç Vilà i Francisco Amaya, i als treballadors i treballadores municipals. També ha agraït “la confiança que han dipositat en mi el govern d’aquest Ajuntament així com la resta de regidors i regidores de tots els partits polítics”.

De la seva banda, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha posat en valor “la defensa inequívoca d’aquest Ajuntament de la figura del Síndic i la seva tasca que ens ajuda a seguir avançant i millorant la nostra ciutat a través d’escoltar la ciutadania i les seves propostes”.

Dionisio ha afegit que “com sempre hem fet, escoltarem les seves recomanacions i seguirem posant al seu abast tots els instruments que estiguin a la nostra mà perquè pugui seguir millorant una feina de la que se’n beneficia Mollet i el conjunt de la ciutadania”.

Es pot consultar l’informe 2022 íntegre a l’apartat d'aquest web municipal:

https://www.molletvalles.cat/ca/serveis/sindic-personer/memories-anuals-del-sindic-personer

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes