Els nombre total d’accidents de trànsit a Mollet disminueix un 23% i la ciutat suma 16 anys sense cap accident mortal al nucli urbà L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha presidit la Junta Local de Seguretat que s’ha reunit aquest dimarts. A la reunió hi han assistit Juan José Baños González, regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Protecció Civil, així com representants dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Policia Municipal de Mollet del Vallès. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Els nombre total d’accidents de trànsit a Mollet disminueix un 23% i la ciutat suma 16 anys sense cap accident mortal al nucli urbà

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha presidit la Junta Local de Seguretat que s’ha reunit aquest dimarts. A la reunió hi han assistit Juan José Baños González, regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Protecció Civil, així com representants dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Policia Municipal de Mollet del Vallès.

Foto de grup amb l'alcaldessa i el regidor de mobilitat.

La Junta Local de Seguretat de Mollet del Vallès ha valorat positivament el notable descens dels accidents de trànsit a la ciutat i el fet que a Mollet ja faci 16 anys que no hi ha cap accident mortal al nucli urbà. Pel que fa els actes delictius, tot i que les xifres tornen a situar-se als nivells de l’època pre pandèmica, Mollet se situa un 17% per sota de la mitjana catalana.

Durant la reunió, també s’ha valorat positivament la tradicional bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a Mollet del Vallès,  així com el fet que se segueixi potenciant la proacció i la prevenció per avançar-se als actes delictius.

 Seguretat viària

 • El nombre total d’accidents ha disminuït un 23% respecte a dades pre pandèmia.
 • Només l’1% de tots els accidents són amb ferits que necessiten una segona atenció mèdica.
 • El nombre d’atropellaments també disminueix, en aquest cas en un 41%.
 • Se segueix constatant que no hi ha cap punt negre d’accidentalitat a la ciutat, és a dir, que no es repeteix cap accident al mateix lloc i per la mateixa causa.
 • Les principals causes dels accidents són per infracció del conductor, manca de perícia i distracció. 
 • 41 anys funcionant el Parc Infantil de Trànsit i 32 anys continuats d’Educació per a la Mobilitat Segura a les Escoles. Aquest 2022 s’han fet 175 sessions amb la participació de 4.502 alumnes.
 • S’han realitzat un total de 19 campanyes adreçades a camions i furgonetes, distraccions i semàfors, alcohol i drogues, transport escolar i menors, vianants, etc. 
 • En total, Mollet del Vallès suma 16 anys sense cap víctima mortal al nucli urbà.

Accidents de trànsit amb VMP i bicicletes

 • Els accidents amb aquests tipus de transports han augmentat al 2022 (28) respecte al 2021 (21).
 • Dels accidents de trànsit amb ferits, el 30% són amb MVP o bicicleta.
 • Dels accidents de trànsit amb VMP o bicicleta, més del 90% són amb ferits.
 • Aquest 2022 s’han fet 5 campanyes adreçades als usuaris d’aquests tipus de transport.

Seguretat, convivència i civisme 

 • L’any 2022 es van fer més de 24.000 serveis prioritzant la proacció i la prevenció, que representen el 80% del temps dedicat per la Policia Municipal de Mollet.
 • Més de 1.400 intervencions policials sobre civisme.
 • 12 campanyes anuals sobre seguretat i civisme.
 • Més de 550 expedients gestionats i intervencions del Grup de Relacions amb la Comunitat i Mediació.
 • Més de 6.000 intervencions dels Agents Cívics relacionades directament amb la convivència i el civisme.
 • 21 campanyes anuals de convivència i civisme.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha recordat que “venim d’una situació de pandèmia on les dades van baixar pel fet que hi havia menys activitat, i per tant, ja ens esperàvem que hi hagés un lleuger repunt dels fets delictius, però tot i així les dades posen de manifest que Mollet segueix sent una ciutat segura, ja que malgrat aquest lleuger repunt, estem un 17% per sota de la mitjana catalana pel que fa els delictes”. L’alcaldessa també ha volgut destacar “la feina coordinada i proactiva dels diferents cossos de seguretat, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que operen a la nostra ciutat, ja que al cap i a la fi tots treballen per mantenir la seguretat ciutadana i disminuir el nombre de delictes, intervingui qui intervingui”.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Protecció Civil, Juan José Baños González, ha destacat “la feina preventiva de la nostra Policia Municipal que dedica més del 80% d’hores a tasques de prevenció, i aquesta feina, juntament amb les nombroses campanyes d’educació i sensibilització que duem a terme al llarg de l’any, dona com a fruit  les bones dades que tenim en seguretat viària”. Malgrat tot, Baños ha volgut recordar que “seguirem treballant especialment pel que fa els VMP i les bicicletes, ja que les dades ens diuen que més del 90% dels accidents de transit que es produeixen amb aquests vehicles provoquen ferits “.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes