En marxa les obres de rehabilitació de la façana de La Marineta Aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació de la façana del Centre Cultural La Marineta. Els treballs, que tindran una durada aproximada de 2 mesos, contemplen actuacions en la totalitat de la façana, les finestres i la fusteria exterior. El cost de les obres és de 70 mil euros. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

En marxa les obres de rehabilitació de la façana de La Marineta

Aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació de la façana del Centre Cultural La Marineta. Els treballs, que tindran una durada aproximada de 2 mesos, contemplen actuacions en la totalitat de la façana, les finestres i la fusteria exterior. El cost de les obres és de 70 mil euros.

En marxa les obres de rehabilitació de la façana de La Marineta.
Treballs de rehabilitació de la façana de La Marineta

La façana es repicarà en la seva totalitat fins a arribar al mur de maó. Pel que fa als esgrafiats, es crearà una plantilla dels elements a tractar prèvia a qualsevol altra operació. L’esgrafiat central, que s’ha hagut de repicar, s’haurà de refer tota la part que s’ha perdut o que no es pot recuperar i fer-ho de la manera més semblant a com eren, amb les plantilles que s’han tret prèviament.

 

Respecte a la fusta de la porta principal es repararà o se substituiran els elements deteriorats, tant dels marcs com de les fulles. Posteriorment, es tornarà a pintar. Aquests treballs s’hauran de dur a terme al mateix centre, per garantir-ne la seguretat.

 

Un edifici protegit

 

L’edifici de La Marineta està inclòs en el catàleg de bens històrics, arquitectònics i naturals protegits de Mollet del Vallès. Per aquest motiu, les actuacions que s’hi facin han de respectar una sèrie de limitacions, com el fet que no es poden fer intervencions de reestructuració que afectin els elements de l’estructura tipològica de l’edificació.

 

La façana principal de La Marineta està decorada amb un estuc de calç de color vermellós, amb tres esgrafiats (dos escuts i un rellotge de sol) i un sòcol de color gris a la part inferior.

Etiquetes