Es crea la Comissió de treball de la programació del 15è aniversari de la defunció de Jordi Solé Tura L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat la Comissió que treballarà en la programació dels actes per commemorar l’aniversari de la mort del molletà Jordi Solé Tura. Un grup de treball que aportarà propostes i definirà quins seran els eixos d’una programació que comptarà amb les activitats i accions per commemorar aquesta efemèride. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Es crea la Comissió de treball de la programació del 15è aniversari de la defunció de Jordi Solé Tura

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat la Comissió que treballarà en la programació dels actes per commemorar l’aniversari de la mort del molletà Jordi Solé Tura. Un grup de treball que aportarà propostes i definirà quins seran els eixos d’una programació que comptarà amb les activitats i accions per commemorar aquesta efemèride.

Es crea la Comissió de treball de la programació del 15è aniversari de la defunció de Jordi Solé Tura.
D'esquerra a dreta: Josep Ramon Bertolin, Albert Solé, Teresa Eulàlia Calzada, Mireia Dionisio, Josep Mornàs, Marcel Planellas, Laura Arnau i Laia Fortuny

La Comissió està formada per Marcel Planellas, Laura Arnau, Josep Ramon Bertolin i Laia Fortuny. Aquest grup treballarà de la mà del Consell Assessor del Centre d'Estudis per la Democràcia i de l’Ajuntament de Mollet per tal de difondre la importància de la figura, els valors i la trajectòria pública de Jordi Solé Tura. Les primeres activitats es començaran a celebrar durant l’últim trimestre de 2023.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha agraït als membres de la Comissió haver acceptat aquest repte i ha destacat “que es tracta d’una Comissió formada per persones que estan sobradament preparades. És un grup paritari, format per persones de diferents generacions, que tenen diferents formacions i experiències vitals, però els uneixen  dues coses molt importants: la seva passió per la  memòria històrica i els seu coneixement de Mollet”. L’alcaldessa ha afegit que “hem de reivindicar la figura de Jordi Solé Tura pel que va suposar per la democràcia en general”.

Per Josep Monràs i Galindo, regidor del Centre d’Estudis per la Democràcia JST, “volem que aquesta Comissió treballi més enllà de Mollet, perquè el llegat de Jordi Solé Tura va traspassar fronteres. La nostra societat necessita la petjada permanent d’en Jordi amb les seves reflexions, el seu criteri i els seus llibres”.

El seu fill, Albert Solé, ha volgut agrair la iniciativa i ha afegit que “això és la continuïtat d’una tasca constant per part de l’Ajuntament de Mollet que, ha través de diverses iniciatives, sempre ha volgut mantenir viva la flama, la figura i el missatge del meu pare”.

La vídua de Jordi Solé Tura, Teresa Eulàlia Calzada, ha agraït “l’acompanyament de l’Ajuntament de Mollet durant tots aquests anys” i ha explicat que “l’objectiu de tot plegat ha de ser preservar la democràcia i hem daconseguir que la democràcia sigui l’objectiu de tots els ciutadans i les ciutadanes”.

Per Marcel Planellas Arán, membre de la Comissió, “formar part d’aquest grup de treball suposa una gran responsabilitat” i ha explicat que “el que volem és crear un conjunt d’activitats que donin a conèixer la figura de Jordi Solé Tura a Mollet, a Catalunya i a arreu 

Dades més rellevants de les persones que formen part de la comissió:

Marcel Planellas Arán

Va néixer a Mollet del Vallès el 1955.

És Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i llicenciat en Filosofia i Lletres - Història Moderna. Actualment és professor del Departament de Direcció General i Estratègia d’ESADE.

Membre de la Strategic Management Society, de l’Academy of Management i de la Iberoamerican Academy of Management. Ha intervingut en congressos i publicat articles en revistes nacionals i internacionals i és autor de diversos llibres.

Va ser diputat a la primera legislatura del Parlament de Catalunya. Membre del Consell Assessor del Centre d’Estudis per la Democràcia des de la seva creació el 2005.

Laura Arnau

Va néixer a Mollet del Vallès el 1981.

És professora titular i investigadora del Departament de Teories de l’Educació i Pedagogia Social a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat i co-dirigit diversos estudis, nacionals i internacionals, relacionats principalment amb la millora de l’ocupabilitat i el procés de transició a la vida adulta de les persones joves tutelades. 

Va ser vice-presidenta del Consell de Ciutat de Mollet.

Josep Ramon Bertolín Edo

Va néixer a Mollet del Vallès el 1966.

Llicenciat en Geografia i Història i màster de Direcció de Centres educatius. Ha tingut diferents responsabilitats dins el món educatiu i actualment és director pedagògic de Creixent Educació de l’Escola Sant Gervasi.

Va ser regidor del Centre d’Estudis Molletans, entre d’altres responsabilitats. I actualment és el vice-president del Consell de Ciutat.

Laia Fortuny

Va néixer a Mollet del Vallès el 1992 i va estudiar Negocis i Màrqueting Internacional a ESCI-UPF.

Va iniciar-se professionalment en el món de les finances a Londres, fet que la va portar a treballar en una start-up financera a Barcelona. Posteriorment es va formar en tecnologia, actualment treballa a Zuric dissenyant solucions de software.

Ha escrit el llibre Les víctimes de la guerra civil a Mollet del Vallès (2011)