Es plantaran més de 300 arbres fins al mes de febrer L’Ajuntament de Mollet del Vallès plantarà 325 arbres a la ciutat entre aquest mes de novembre i el febrer de l’any vinent. Els arbres que es plantaran pertanyen a espècies que s’adapten millor a les altes temperatures i a la falta d’aigua i de reg. Permetent una gestió més sostenible de l’aigua a Mollet davant l’actual estat d’excepcionalitat de sequera que només permet el reg per subsistència de plantes i arbres. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Es plantaran més de 300 arbres fins al mes de febrer

L’Ajuntament de Mollet del Vallès plantarà 325 arbres a la ciutat entre aquest mes de novembre i el febrer de l’any vinent. Els arbres que es plantaran pertanyen a espècies que s’adapten millor a les altes temperatures i a la falta d’aigua i de reg. Permetent una gestió més sostenible de l’aigua a Mollet davant l’actual estat d’excepcionalitat de sequera que només permet el reg per subsistència de plantes i arbres.

Operaris plantant arbres.

Des de fa més d’un any ja s’estan aplicant un seguit de mesures per adaptar els espais verds a un ús més sostenible de l’aigua com ara aplicar el reg com a màxim dos dies a la setmana i en horari de menor insolació i no fer-ho en cas de pluja, reduir el reg a zones esportives i distribuir-lo al llarg de la setmana d’acord amb les necessitats de les entitats esportives o incrementar progressivament  l’aportació d’aigua de fonts pròpies (pous) a la xarxa d’abastament municipal, d’acord amb els objectius marcats al Pla Especial de Sequera.

Revisió de l’arbrat

Durant les darreres setmanes els tècnics de l’Ajuntament de Mollet estan duent a terme una avaluació tècnica de l’estat dels més de 14.500 arbres del nucli urbà per tal de detectar aquells arbres que estan en mal estat arran la sequera i les  temperatures extremes d’aquest estiu i aquells que pateixen afectacions irreversibles. En alguns casos es preveu que s’actuï retirant arbres de l’espai públic de manera immediata i en altres s’identifiquen actuacions que es planifiquen a mig termini.

L’objectiu és garantir la qualitat i els beneficis ambientals i de salut que proporciona l’arbrat, tant a la ciutat com a la ciutadania. A més, aquesta avaluació també disminueix el risc de caiguda i garanteix una adaptació de la ciutat a les condicions que resulten dels efectes del canvi climàtic.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes