Èxit de participació en el V Congreso de Mujeres en el Sector Público- Woman Data Driven celebrat a Mollet Mollet del Vallès va acollir el passat divendres 10 de març al Mercat Vell, el V Congreso de la Asociación de Mujeres en el Sector Público. La jornada, amb el suport de l’Ajuntament de Mollet, va esdevenir un espai de reflexió i intercanvi d’experiències sobre la importància i la presa de decisions estratègiques basada en l’anàlisi de dades i amb perspectiva de gènere. Durant l’acte també es va fer entrega de la I edició dels Premis Mujeres en el Sector Público que es van concedir a dones que hagin destacat professionalment al Sector Públic durant l'any 2022. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Èxit de participació en el V Congreso de Mujeres en el Sector Público- Woman Data Driven celebrat a Mollet

Mollet del Vallès va acollir el passat divendres 10 de març al Mercat Vell, el V Congreso de la Asociación de Mujeres en el Sector Público. La jornada, amb el suport de l’Ajuntament de Mollet, va esdevenir un espai de reflexió i intercanvi d’experiències sobre la importància i la presa de decisions estratègiques basada en l’anàlisi de dades i amb perspectiva de gènere. Durant l’acte també es va fer entrega de la I edició dels Premis Mujeres en el Sector Público que es van concedir a dones que hagin destacat professionalment al Sector Públic durant l'any 2022.

Èxit de participació en el V Congreso de Mujeres en el Sector Público- Woman Data Driven celebrat a Mollet.

En aquesta cinquena edició del Congrés i, sota el títol de ‘Data Driven’, es va parlar de la importància de les dades en el Sector Públic i es va reflexionar sobre el món de les dades focalitzat en la dona des de diferents prismes. Durant la jornada, també es van revisar aquelles actuacions enfocades a l'eliminació de les bretxes de gènere i es van avaluar  les polítiques d’igualtat que impulsen les administracions públiques. El congrés va comptar amb 200 assistents en format presencial i 300 inscripcions online.

Núria Muñoz Herrera, regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat de l’Ajuntament de Mollet ha destacat “la importància que Mollet hagi acollit el V Congreso de Mujeres en el Sector Público- Woman Data Driven i que suposa el marc perfecte per finalitzar aquesta setmana del 8M”. La regidora ha afegit que “al llarg de la jornada s’ha explicat la realitat del sector públic amb ponències molt interessants on ha quedat palesa la feina que queda per fer”.

Per la presidenta de la Asociación de Mujeres en el Sector Público, Concepción Campos Acuña, “vivim en un moment en què les dades són fonamentals i avui, durant el Congrés, s’ha posat de relleu la importància de tenir dades desagregades per gènere, cosa que encara falta”. Campos Acuña ha afegit que “és important que les dones estiguem a tots els llocs on es prenguin decisions”.

Georgina Oliva i Peña, secretària general del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, ha explicat “que per la Generalitat és un honor poder participar en un Congrés com aquest, que introdueix la perspectiva de gènere i treballa per trencar el sostre de vidre al sector públic”.

 

I edició dels Premis de la Asociación de Mujeres en el Sector Público

La I edició dels Premis de la Asociación de Mujeres en el Sector Público ha reconegut a aquelles dones que han destacat professionalment al Sector Públic durant l'any 2022 i tenen com a objectiu fomentar el lideratge femení amb el reconeixement a accions concretes.

Les premiades han estat: 

  • Premio mujer líder en el sector público 2022: Amaya Mendikoetxea Pelayo 

o  Primera Finalista (ex-aequo): Cristina Bárcena Martín y Laura Mateos

o  Segona Finalista: Sara Hernández Ibabe

o  Tercera Finalista:  Ana Portal Nieto 

  • Premio mujer líder por su trayectoria: Tinent Coronel Silvia Gil Cerda 

o   Primera Finalista: Claudia Zafra Mengual

o   Segona Finalista: Beatriz Miguel Hernández

o   Tercera Finalista: María José Escalona Cuaresma 

  • Premio institución de referencia en liderazgo femenino: Universidad Pública Pablo de Olavide de Sevilla 

o  Primera Finalista: Asociacion de Trabajo Social Penitenciario (ATSP)

o  Segona Finalista: Policia Nacional

o  Tercera Finalista: Consejo Comarcal del Bierzo - Servicio Comarcal para el Empleo, Emprendimiento e Igualdad

 

  • Premio mejor comunicación en liderazgo femenino: WOMANDIGITAL. Iniciativa per la promoció de la Igualtat de gènere al sector TIC andalús. Junta de Andalucía.

o   Primera Finalista: Revista Digital Mujeres Valientes

o   Segona Finalista: Marta Vidal González

o   Tercera Finalista: Emilia Laura Arias Domínguez (RTVE)

 

  • Premio Especial Asociación de Mujeres en el Sector Público: Meritxell Vargas Sardà

 

 

 

 

 

 

 

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes