Finalitzen les obres de rehabilitació de la façana de La Marineta Ja estan enllestides les obres de rehabilitació de la façana del Centre Cultural La Marineta. L’actuació ha contemplat la totalitat de la façana, les finestres i la fusteria exterior. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Finalitzen les obres de rehabilitació de la façana de La Marineta

Ja estan enllestides les obres de rehabilitació de la façana del Centre Cultural La Marineta. L’actuació ha contemplat la totalitat de la façana, les finestres i la fusteria exterior.

Façana de la Marineta.

Les obres de rehabilitació han suposat la consolidació estructural de la façana de La Marineta, així com un canvi estètic que retorna a l’edifici el seu aspecte original. La descoberta d’unes restes del disseny original dels esgrafiats han permès recuperar l’aspecte que tenia fa un segle, conjuntament amb una important feina de documentació.  

La façana s’ha repicat totalment fins a arribar al mur de maó. Pel que fa als esgrafiats, s’ha creat una plantilla dels elements a tractar prèvia a qualsevol altra operació. L’esgrafiat central, que s’ha hagut de repicar, s’ha refet de la manera més semblant a com era, amb les plantilles que s’han tret prèviament. 

La fusta de la porta principal ha estat objecte d’una feina de reparació o de substitució, en el cas dels elements deteriorats, tant dels marcs com de les fulles. Posteriorment, s’ha tornat a pintar.  

El cost de la rehabilitació ha estat de 70 mil euros. 

Activitats divulgatives de la rehabilitació 

El director del Centre d’Estudis Molletans, Jordi Bertran i Cristina Macho i Elena Moral, conservadores-restauradores de béns immobles, oferiran la conferència Descoberta de la façana de l’antic Hostal La Marinette. Un edifici històric que recupera l’aspecte d’ara fa un segle el dimarts 5 de març, a les 18 h, al Centre Cultural La Marineta. Aquesta activitat l’organitza el Centre d’Estudis Molletans, el Centre Cultural La Marineta i l’Ajuntament de Mollet del Vallès. 

El dilluns, 11 de març, a les 18 h, L’Ateneu Gran acollirà una segona activitat divulgativa sobre l’actuació. Les conservadores-restauradores Cristina Macho i Elena Moral faran la xerrada La restauració de la façana de La Marineta. Aquesta activitat l’organitza el Centre d’Estudis Molletans, L’Ateneu Gran i l’Ajuntament de Mollet del Vallès. 

Totes dues activitats són gratuïtes i no cal fer inscripció prèvia.

 

Un edifici protegit 

L’edifici de La Marineta és un bé cultural d’interès local (BCIL) i està inclòs en el catàleg de béns històrics, arquitectònics i naturals protegits de Mollet del Vallès. Per aquest motiu, s’han hagut de respectar una sèrie de limitacions en l’actuació, com el fet que no es podien fer intervencions de reestructuració que afectessin els elements de l’estructura tipològica de l’edificació. 

La façana principal de La Marineta està decorada amb un estuc de calç de color vermellós, amb tres esgrafiats (dos escuts i un rellotge de sol) i un sòcol de color gris a la part inferior. 

Etiquetes