L’1 de febrer entrarà en funcionament el nou autobús 100% elèctric El nou vehicle s’incorpora a la flota del transport urbà de la ciutat en substitució d’un vehicle de gasolina. Amb aquesta nova adquisició, la L1 comptarà amb 2 vehicles híbrids i un 100% elèctric. Es tracta d’un model de bus extremadament silenciós, lliure d’emissions i amb un disseny modern. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’1 de febrer entrarà en funcionament el nou autobús 100% elèctric

El nou vehicle s’incorpora a la flota del transport urbà de la ciutat en substitució d’un vehicle de gasolina. Amb aquesta nova adquisició, la L1 comptarà amb 2 vehicles híbrids i un 100% elèctric. Es tracta d’un model de bus extremadament silenciós, lliure d’emissions i amb un disseny modern.

Autobús elèctric.

L’autobús, operat per Sagalés, té una llargada de 12 metres, capacitat per a 74 persones usuàries, és accessible i el seu consum diari pot oscil·lar entre 200 i 300 kWh. La càrrega nocturna de les bateries es realitzarà a les cotxeres de l’empresa concessionària.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha assenyalat la importància de "millorar el transport públic i que aquest sigui més sostenible Amb la incorporació d’aquest autobús 100% elèctric fem un pas més cap a un transport urbà més sostenible i menys contaminant”.

El nou vehicle està equipat amb retrovisors mitjançant càmeres i pantalles, sistema de visió 360 graus, sistema Mobileye que ajuda al conductor a millorar la seguretat amb diverses funcions, carregadors USB’s a totes les places i les portes del darrera són lliscants, com les que s’equipen en sistemes ferroviaris de metro o rodalies. 

L’adquisició de l’autobús elèctric forma part d’una de les convocatòries dels Fons Next Generation de la Unió Europea per millorar l’accessibilitat de la ciutat i la lluita contra el canvi climàtic.

 

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes