L’Ajuntament de Mollet demanarà una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua per incrementar l’aigua extreta de pous propis L’Ajuntament de Mollet del Vallès vol augmentar l’aigua extreta de pous propis que actualment se situa en un en el 20% . Per fer-ho, demanarà una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua per tal de recuperar els pous de Can Borrell. D’aquesta manera es podrà arribar fins el 30% en aportació pròpia d’aigües de pou a la xarxa d’aigua potable. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’Ajuntament de Mollet demanarà una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua per incrementar l’aigua extreta de pous propis

L’Ajuntament de Mollet del Vallès vol augmentar l’aigua extreta de pous propis que actualment se situa en un en el 20% . Per fer-ho, demanarà una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua per tal de recuperar els pous de Can Borrell. D’aquesta manera es podrà arribar fins el 30% en aportació pròpia d’aigües de pou a la xarxa d’aigua potable.

Gota d'aigua.

Mollet està en bona situació per fer front a la fase d’emergència, en nivell 1, que la Generalitat va decretar el passat 1 de febrer. Actualment el consum d’aigua de Mollet està en 145 litres per habitant i dia (el mínim històric), el que situa a Mollet entre les ciutats que fan menys despesa d’aigua.  

Tot i així, es posaran en marxa una sèrie de mesures per estalviar aigua davant d’aquesta situació extrema:  

  • No es regarà la gespa dels camps de futbol de la ciutat: els Germans Gonzalvo, el camp de futbol municipal de la Zona Sud i el Juan Bocanegra. Tampoc es regarà el camp de la pista d’atletisme.
  • Es mantenen les dutxes dels equipaments esportius municipals obertes disminuint el temps de pulsació. Aquesta mesura s’implantarà també a la resta d’equipaments municipals de la ciutat (Escoles, Centres Cívics, equipaments culturals i Edificis administratius).
  • S’instal·laran cartells informatius per tal de conscienciar sobre l’estalvi d’aigua.
  • S’analitzarà la possibilitat de reduir la pressió de la xarxa d’aigua en els equipaments municipals.

 

Subvenció a l’ACA 

Un dels punts clau en la bona gestió de la xarxa d’abastament d’aigua a Mollet és l’aigua que s’extreu de pous propis. Concretament els pous de Garbí situats al barri de Riera Seca. L’aportació pròpia d’aigües de pou a la xarxa d’aigua potable se situa actualment en el 20%  el que comporta un gran estalvi econòmic, menys risc de talls de subministrament o beneficis en costos futurs de compra d’aigua. 

Per tal de poder augmentar l’aigua extreta de pous propis, l’Ajuntament de Mollet demanarà una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua per tal de recuperar els pous de Can Borrell. D’aquesta manera es podrà arribar fins el 30% en aportació pròpia d’aigües de pou a la xarxa d’aigua potable. 

Alhora, es continua treballant en el projecte d’instal·lació d’un segon punt d’abastament d’aigua no potable per a usos municipals (neteja i reg de supervivència d’arbrat), situat també al barri de Can Borrell. Aquest punt s’afegiria al que ja es troba actualment en funcionament al C. Puntaires, al barri de Riera Seca. 

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé,  “la bona feina que hem fet els darrers anys amb mesures per a reduir al màxim el consum d’aigua  fa que ara estem preparats davant aquesta nova fase d’emergència en nivell 1. Però tot i que les dades són bones, no ens relaxarem i intentarem continuar aplicant totes aquelles mesures que estiguin en les nostres mans per continuar reduint i fent un ús més racional de l’aigua”.  

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes