L’Ajuntament de Mollet torna a participar amb el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans En aquesta nova edició del projecte Ciutats defensores dels Drets Humans visitaran les escoles de Mollet la defensora mexicana Diana Damián Palencia el dimarts 3 d’octubre per tractar temes de gènere i migracions, i el defensor xilè maputxe Jorge Weke, el dijous 5 d’octubre, per tractar temes de defensa mediambiental i dels pobles indígenes. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’Ajuntament de Mollet torna a participar amb el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

En aquesta nova edició del projecte Ciutats defensores dels Drets Humans visitaran les escoles de Mollet la defensora mexicana Diana Damián Palencia el dimarts 3 d’octubre per tractar temes de gènere i migracions, i el defensor xilè maputxe Jorge Weke, el dijous 5 d’octubre, per tractar temes de defensa mediambiental i dels pobles indígenes.

Logotip de les Ciutats Defensores.

Des del 2013, les Ciutats Defensores treballen conjuntament per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen, enfortint les xarxes de suport i protecció i millorant el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania catalana.

L’activitat és gratuïta, està adreçada a l’alumnat dels darrers cursos de primària, tota secundària o batxillerat i s’ofereix als centres educatius. Els centres, abans de l’activitat reben informació i materials necessaris per treballar prèviament amb l’alumnat l’activitat amb la persona defensora.

El dia de l’activitat el Defensor o defensora presenta el seu projecte, fa una explicació contextual, acompanya de material audiovisual i seguidament es fa una conversa directa i participativa amb l’alumnat.

La ciutat de Mollet participa des de l’any 2017  i al llarg de les diferents edicions hi han participat bona part dels centres educatius de la ciutat, en una o més edicions, reben als diferents defensors i defensores què s’han desplaçat fins a Mollet per donar a conèixer els seus projectes.

La regidora de Ciutadania i Relacions amb les Comunitats, Pepi Muñoz Pareja, ha volgut deixar clar que “La valoració que fem cada any què hem participat d’aquesta iniciativa és molt positiva, perquè ens permet conèixer experiències i persones que hi han i estan realitzant projectes molt interessants i enriquidors.” I ha afegit “Animo a les escoles a què participin novament d’aquest projecte que permet als nostres infants aprofundir en la promoció i la defensa dels drets humans a través dels seus propis protagonistes. Una experiència, sense dubte, única”

Ciutats Defensores dels Drets Humans

És un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de prop d’una trentena d’ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

Més informació a l’apartat del web municipal:

Ciutats Defensores dels Drets Humans - Ajuntament de Mollet (molletvalles.cat)

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes