Ciutats Defensores dels Drets Humans https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Gent Defensores.jpeg

Imatge de les Ciutats Defensores 

Ciutats Defensores dels Drets Humans 

Mans defensores.png

Mollet del Vallès forma part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans refermant el seu compromís en la promoció i la defensa dels drets humans, de les persones migrades i refugiades, pel dret a la pau i els drets de les dones, del col·lectiu LGBTIQ+ i per un desenvolupament global sostenible per garantir el benestar de tots i totes sempre de la mà d'una societat  molletana solidària i per assolir aquests reptes.

Ciutats Defensores dels Drets Humans es un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 27 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

Vídeo de les Ciutats Defensores 

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament 

 Fons Català de Cooperació

FCC.jpg

L’Ajuntament de Mollet del Vallès forma part, des de l'any 2015, de la Junta Executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

         Defensa.png

          

Edició tardor 2023. Defensor/es a Mollet  

Diana Damián Palencia. Drets de les dones. Drets de les persones migrants i refugiades.

Diana Damián.png

Diana Damian és originària de la ciutat de Cristóbal Obregón Villaflores a Chiapas. Té una llicenciatura en Psicologia Educativa i un màster en Educació intercultural per la Universitat Veracruzana.

És especialista en gènere, interculturalitat i migracions. Ha estat part del consell consultiu de l’ONU Dones Mèxic. Guanyadora de la beca “Ashoka”, és defensora dels drets humans de les dones, dels Pobles indígenes, de les persones en les migracions des de fa mes de 35 anys.

Fundadora i directora general de l’organització “Formació i Capacitació” (FOCA). Ha participat en lluites pageses, de defensa dels territoris, sindicals, feministes, de dones, entre altres.

Jorge Weke Katrixkir, líder maputxe (Xile)

Jorge Weke.png

Jorge Weke és dirigent del parlament maputxe de Koz Koz (Panguipulli, Valdivia). Va formar part del Consejo de Todas las Tierras, organització orientada a recompondre el teixit social maputxe que s’havia perdut degut al colonialisme.

Una de les tasques principals va ser la de crear una bandera que unifiqués als maputxe, la qual va dissenyar en Jorge Weke. És activista pels drets dels maputxes i drets mediambientals.

És l'actual werken del Parlament de Koz Koz, organització maputxe que va reprendre el nom i el camí traçat per aquells cacics que es van reunir, a principis del segle XX a les rodalies de l'actual ciutat de Pangipülli, per intentar concordar accions mancomunada per enfrontar les conseqüències del colonialisme a la zona.

Recursos 

https://ciutatsdretshumans.cat/wp-content/uploads/2023/09/DOSSIER_TARDOR_CDDH_2023-1.pdf (dossiers)

https://ciutatsdretshumans.cat/activitats/ (fitxes didàctiques)

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1