L’Ajuntament posa en marxa la campanya de civisme Jo Cuido Mollet L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat aquest divendres la campanya de civisme Jo Cuido Mollet adreçada a totes aquelles persones responsables de gossos. Per dur a terme aquesta campanya, Mollet disposa d’una nova Ordenança d’Animals de Companyia, aprovada en el Ple Municipal del passat novembre, que s’adapta a la nova llei estatal de Benestar Animal i inclou noves mesures per vetllar pel civisme i la convivència a la ciutat. L’entrada en vigor de la nova Ordenança municipal serà el proper 6 de febrer. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

L’Ajuntament posa en marxa la campanya de civisme Jo Cuido Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat aquest divendres la campanya de civisme Jo Cuido Mollet adreçada a totes aquelles persones responsables de gossos. Per dur a terme aquesta campanya, Mollet disposa d’una nova Ordenança d’Animals de Companyia, aprovada en el Ple Municipal del passat novembre, que s’adapta a la nova llei estatal de Benestar Animal i inclou noves mesures per vetllar pel civisme i la convivència a la ciutat. L’entrada en vigor de la nova Ordenança municipal serà el proper 6 de febrer.

Membres dels Agents Cívics de Mollet i, d’esquerra a dreta, la regidora de Benestar Animal, Encarna Ortiz Jurado, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i el regidor de Civisme, Ferran Segarra Sánchez..

Un dels canvis més importants introduïts a l'Ordenança és l´obligatorietat de que, quan es passegi amb el gos, portar un element que permeti ruixar amb aigua els orins dels animals de companyia així com una bossa per recollir els excrements.

Fins el 28 de febrer, s’instal·laran a diferents indrets de la ciutat punts informatius sobre la nova Ordenança (a través de carpes a tots els barris i a diferents centres cívics) on també, les persones que tinguin el gos censat a Mollet, podran recollir, fins que s’esgotin les existències, una ampolla d’aigua. Així mateix, totes les persones titulars d’animals de companyia estan reben una carta on se’ls dona aquesta informació.

Tenint en compte que des de l’any 2017, que és quan es va crear l’Ordenança vigent fins ara, s’ha duplicat el nombre d’animals de companyia censats a Mollet (actualment n’hi ha 6.474, dels quals 4.743 son gossos), l’Ajuntament ha cregut oportú actualitzar aquesta norma i que pogués recollir les novetats normatives de la llei estatal del 29 de setembre de 2023 impulsant accions cíviques que fomentin el respecte entre les persones i sobre l’ús de l’espai comú urbà. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha recordat que “la tinença d’animals té un valor potencial afectiu i emocional molt important per a alguns ciutadans i ciutadanes, però comporta tot un seguit d’obligacions i responsabilitats en relació amb la resta de persones de la ciutat i el mateix animal. Per la qual cosa cal promoure i preservar la convivència cívica en la ciutat, així com el correcte ús i manteniment de l’espai públic, compartit per persones i animals”.

De la seva banda, el regidor de Civisme, Ferran Segarra Sánchez, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta campanya és contribuir a fomentar la convivència, el civisme i al manteniment de l’espai públic. Els orins generen molta corrosió (fanals, pilones, taques al paviment...) i és molt fàcil frenar-ho”.

Noves i més destacades obligacions i prohibicions

Obligacions

  • Portar recipient amb aigua i ruixar els orins del vostre animal. Multa de 80 a 300 euros.
  • Portar bosses i recollir els excrements del vostre animal. Multa de 80 a 300 euros.
  • Censar els animals a l’Ajuntament. Multa de de 50 a 150 euros.
  • Identificar amb xip els animals de companyia. Multa de 10.001 a 50.000 euros.

Prohibicions

  • Passejar i romandre amb el gos deslligat per la via pública. Multa de 50 a 150 euros.
  • Estar i/o circular amb el gos i/o passejar-lo en zones no permeses. Multa de 80 a 300 euros.
  • Deixar els animals de companyia lligats a la via pública, sense supervisió. Multa de 500 euros a 10.000 euro.
  • Mantenir permanentment gossos i/o gats a terrasses, balcons o terrats. Multa de 10.001 a 50.000 euros.

Tota la informació a l’apartat del web municipal:

Jo cuido Mollet 

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes