La Policia Municipal identifica a quatre persones com presumptes autors d’uns robatoris i temptatives d’estafes al mercat setmanal Agents de la Policia Municipal de Mollet, gràcies a la  col·laboració ciutadana, han identificat a 4 persones com presumptes autors d’uns robatoris al mercat setmanal i de temptatives d’estafes amb el mètode del “tocomotxo” https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

La Policia Municipal identifica a quatre persones com presumptes autors d’uns robatoris i temptatives d’estafes al mercat setmanal

Agents de la Policia Municipal de Mollet, gràcies a la  col·laboració ciutadana, han identificat a 4 persones com presumptes autors d’uns robatoris al mercat setmanal i de temptatives d’estafes amb el mètode del “tocomotxo”

La Policia Municipal identifica a quatre persones com presumptes autors d’uns robatoris i temptatives d’estafes al mercat setmanal.

Els agents de policia van identificar a quatre persones, entre elles una menor d’edat, que per la seva descripció física i la seva indumentària coincidien plenament amb les descripcions manifestades per les víctimes dels robatoris. 

A través de l’estafa del “tocomotxo “ una persona aborda a la víctima manifestant tenir una butlleta de loteria premiada i que per algun motiu no pot cobrar. L'estafador ofereix a la víctima vendre-li la butlleta per menys diners del que correspon al premi, 5.000 euros. En aquest punt, un altre estafador entra en escena i afirma l'autenticitat del premi. Quan la víctima compra la butlleta premiada i s’adreça a la finestreta de l'administració de loteria comprova que és fals o bé no està premiat. 

La investigació continua oberta i no es descarten més identificacions.

La Policia Municipal de Mollet recomana extremar les precaucions a les persones que comprin al mercat setmanal per tal d'evitar aquests tipus de robatoris i estafes. Es recorda que: 

  • És recomanable portar les bosses de mà creuades al davant, de manera que no es perdi de vista en cap moment.
  • Evitar portar la cartera en llocs de fàcil accés, en bosses de mà obertes, o sense tancaments segurs, o en les butxaques de darrera dels pantalons.
  • Si es porta la cartera en el cabàs o carretó posar-la en una butxaca interior amb tancament segur.
  • Mentre no es compri no perdeu de vista la vostra bossa de mà, el carretó o el cabàs, situar-la sempre al davant de manera que estiguin vigilats. Si estan al costat o al darrera és molt fàcil que algú la prengui aprofitant la concentració de gent.
  • No fer exhibició dels diners que porteu en efectiu. És recomanable no portar-los tots junts i no treure’ls tots a la vegada.
  • Si us sostreuen la cartera amb targetes de crèdit no oblideu anul·lar-les.
  • Si sou víctima o testimoni d’un fet delictiu, denuncieu-lo a la policia.

 Es poden consultar consells de seguretat al web municipal:  Situacions de risc. Què cal fer ? - Ajuntament de Mollet (molletvalles.cat)

 

 

 

 

 

Etiquetes