Mollet referma el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i el regidor del programa Agenda 2030. Objectius de Desenvolupament Sostenible, Josep Monràs i Galindo, han inaugurat aquest dijous l’exposició Transformant el món: els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides que acollirà el Centre Cívic Can Borrell fins al 31 de març. La mostra és la primera actuació d’un seguit d’activitats que s’aniran impulsant al llarg d’aquest any. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet referma el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i el regidor del programa Agenda 2030. Objectius de Desenvolupament Sostenible, Josep Monràs i Galindo, han inaugurat aquest dijous l’exposició Transformant el món: els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides que acollirà el Centre Cívic Can Borrell fins al 31 de març. La mostra és la primera actuació d’un seguit d’activitats que s’aniran impulsant al llarg d’aquest any.

Moment de la inauguració.
Moment de la inauguració

L’acte d’inauguració de la mostra també ha comptat amb la ponència sobre Evidències del canvi climàtic, accions des de les ciutats, a càrrec de Martí Domènec, coordinador de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona.

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé “amb aquest seguit d’iniciatives, i les que estem fent a la ciutat des que Nacions Unides va posar en marxa els ODS, Mollet referma el seu compromís en la lluita per fer un món més just i més sostenible des del punt de vista social i des del punt de vista mediambiental”.

Segons el regidor del programa Agenda 2030, Josep Monràs i GalindoMollet forma part del món i tenim una responsabilitat social i mediambiental que no podem ni volem eludir”. Monràs ha afegit que amb aquests compromisos no iniciem un nou camí, sinó que seguim el que hem fet fins ara com posen de manifest els alts nivells de compliment de Mollet amb la majoria dels ODS”.

Activitats 

  • Exposició Transformar el món de l’Associació per les Nacions Unides Espanya – Catalunya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mollet, del 16 al 31 de març a Can Borrell. Durant el mes d’abril l’exposició passarà a ser itinerant visitant diferents escoles de la ciutat.
  • Exposició amb informació dels projectes d’impuls dels ODS que s’estan desenvolupant a Mollet a la xarxa d’espais i centres municipals.
  • Tallers sobre els ODS a les escoles de la ciutat.
  • Elaboració de vídeos sobre els ODS preferents de la ciutat que es projectaran a diferents equipaments municipals i es distribuiran pels mitjans de comunicació de l’Ajuntament amb testimonis de persones i entitats de Mollet que realitzen projectes vinculats a aquests objectius de desenvolupament.
  • Difusió de materials dels ODS i l’Agenda 2030 arreu de la ciutat. 
  • Col·laboracions amb aquelles iniciatives que es facin a Mollet per impulsar els ODS. 

Mollet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els ODS configuren una agenda inclusiva que aborda les causes fonamentals de la pobresa i aglutinen esforços per aconseguir un canvi positiu en benefici de les persones i el planeta.

El setembre de 2020, el ple de l’Ajuntament de Mollet, a proposta de l’equip de govern, aprovava per unanimitat adherir-se a la Declaració de Nacions Unides sobre l’agenda 2030 i els ODS.

A partir d’aquí, l’Ajuntament de Mollet, com a integrant de la Xarxa FEMP d’entitats locals per a l’agenda 2030, ha participat en la constitució formal d’aquesta Xarxa de la qual formen part 166 ajuntaments, diputacions, cabildos i consells d’arreu d’Europa.

 

Amb anterioritat, aquell mateix 2020, l’Ajuntament de Mollet decretava l’emergència climàtica a la ciutat activant un paquet de mesures urgents que s’estan sumant a les diferents que ja fa anys s’apliquen a la ciutat per preservar el medi ambient i fer front a la crisi climàtica.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes