Mollet se suma a la campanya No el deixis caure en el pou del suïcidi Mollet del Vallès s’ha adherit a la campanya de prevenció del suïcidi impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat No el deixis caure en el pou del suïcidi. Amb aquesta campanya es vol posar èmfasi en la detecció i prevenció d’aquelles conductes que podem atemptar contra la pròpia vida i donar eines a l’entorn d’aquestes persones per evitar-ho i demanar ajuda trucant, per exemple, al 061/Salut Respon. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet se suma a la campanya No el deixis caure en el pou del suïcidi

Mollet del Vallès s’ha adherit a la campanya de prevenció del suïcidi impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat No el deixis caure en el pou del suïcidi. Amb aquesta campanya es vol posar èmfasi en la detecció i prevenció d’aquelles conductes que podem atemptar contra la pròpia vida i donar eines a l’entorn d’aquestes persones per evitar-ho i demanar ajuda trucant, per exemple, al 061/Salut Respon.

Vinil “Si coneixes algú a punt de caure en el pou del suïcidi, escolta’l i demana ajuda al 061”.

Per fer visible l’adhesió a aquesta campanya, el carrer Barcelona de Mollet del Vallès és, des d’avui, un dels 90 punts de tot Catalunya on s’ha enganxat a terra un vinil circular de color negre on es pot llegir “Si coneixes algú a punt de caure en el pou del suïcidi, escolta’l i demana ajuda al 061”. Aquest vinil estarà situat en aquest indret fins al 19 de març.

Per la regidora de Salut Pública, Pepi Muñoz Pareja, “des de l’Ajuntament creiem que és del tot necessari contribuir a trencar el tabú sobre el suïcidi i, encarar-ho conjuntament com a societat, pot donar esperança a les persones que passen per un mal moment i fer-les saber que no estan soles i que tenen recursos d’ajuda”. La regidora ha afegit que “com no pot ser d’un altra manera, ens preocupa l’estat emocional de la nostra ciutadania, i en aquest sentit seguirem dotant-nos d’eines que ens ajudin a treballar i millorar la salut d’aquelles persones que poden arribar a patir aquestes patologies posant en marxa actuacions preventives i comunicatives com ja estem fent amb el programa Sentim-nos Bé

La campanya, que  se centra en impulsar estratègies de promoció de la conscienciació social i la prevenció de la conducta suïcida, està inclosa dins de les línies i accions prioritàries definides al Pla Estratègic del Pla Director de Salut Mental i Addiccions per als propers anys, així com al Pla de Salut de Catalunya 2021-2025.

Més informació a l’apartat del web municipal:

Mollet amb la campanya “No el deixis caure en el pou del suïcidi” - Ajuntament de Mollet (molletvalles.cat)

Projecte de benestar emocional Sentim-nos Bé

L’octubre de 2022, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va posar en marxa el projecte Sentim-nos Bé per treballar i millorar el benestar emocional dels infants, adolescents, joves i les seves famílies. 

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament amplia la programació de Tallers de Benestar Emocional que ja es feien als centres educatius de Primària, Secundària Obligatòria i Batxillerats / Cicles Formatius adreçats a l’alumnat amb el propòsit d’arribar a més infants, adolescents i famílies.

El projecte consta d’atencions psicològiques personalitzades a càrrec d’un professional (els dimarts i dimecres de 15 h a 20 h a Can Lledó), xerrades a les famílies i tallers a les escoles.

Més informació a l’apartat del web municipal:

Projecte de Benestar Emocional: Sentim-nos Bé - Ajuntament de Mollet (molletvalles.cat)

 

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes