S’inicia el concurs d’idees per a l’elaboració del nou equipament d’entitats de cultura popular L’Ajuntament de Mollet obre un concurs d’idees per a la construcció d’un nou equipament cultural a la ciutat. L’objectiu del concurs és afavorir la reflexió i l’aportació d’idees per aconseguir la millor proposta arquitectònica i d’ordenació tant del nou equipament com dels espais lliures públics al seu voltant, que s’ubicaran dins l’àmbit de transformació urbanística de la Teneria. Les característiques i necessitats d’aquest nou equipament s’han treballat i consensuat amb les entitats de cultura popular integrades a La Cultural (Coordinadora de Cultura Popular de Mollet). https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

S’inicia el concurs d’idees per a l’elaboració del nou equipament d’entitats de cultura popular

L’Ajuntament de Mollet obre un concurs d’idees per a la construcció d’un nou equipament cultural a la ciutat. L’objectiu del concurs és afavorir la reflexió i l’aportació d’idees per aconseguir la millor proposta arquitectònica i d’ordenació tant del nou equipament com dels espais lliures públics al seu voltant, que s’ubicaran dins l’àmbit de transformació urbanística de la Teneria. Les característiques i necessitats d’aquest nou equipament s’han treballat i consensuat amb les entitats de cultura popular integrades a La Cultural (Coordinadora de Cultura Popular de Mollet).

S’inicia el concurs d’idees per a l’elaboració del nou equipament d’entitats de cultura popular.

El nou equipament cultural hauria de complir diversos objectius: d’una banda que sigui la seu de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat actuals i futures, cobrint les necessitats d’espai de les mateixes i, d’una altra, que doti a la ciutat de més espais d’ús polivalent per a l’oci i la cultura. Es preveu que l’equipament tindrà una superfície aproximada de 6.100 m2.

Les necessitats del nou equipament s’han treballat conjuntament i consensuat amb les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat. Aquest comptarà amb els espais adequats per a fomentar l’activitat cultural i social del municipi i per allotjar les entitats culturals i artístiques de Mollet del Vallès. El nou equipament es projecta tot pensant en les necessitats del present i del futur. 

L’equipament cultural disposarà dels següents espais, entre d’altres:   

- Espai escènic polivalent, amb un aforament aproximat de 400 persones amb grades mòbils i caixa escènica.

- Sala de cinema i projeccions, amb un aforament aproximat de 150 persones que, a més a més, també es podrà utilitzar per celebrar espectacles de petit format.

- Sala de dansa que servirà com a complement de l’Escola Municipal de Música i Dansa i per a tallers de dansa.

- Els espais necessaris per al desenvolupament de l’activitat de les entitats com: sales polivalents, sales de reunions, magatzems, bucs d’assaigs, etc.

- Espai d’exposició de la imatgeria festiva per exposar la imatge festiva i escènica de la ciutat. 

El projecte caldrà que tingui en compte la preservació del patrimoni arquitectònic a protegir: la casa de l’antiga fàbrica de la Teneria (anomenat també xalet de direcció) i la part de la façana longitudinal amb mosaic.

Concurs

Un cop publicades les bases del concurs, hi haurà 90 dies per a la presentació de candidatures. El concurs també preveu un premi de 45.000 € per al projecte guanyador i, 5.000 € per a la resta de participants (del 2n al 5è lloc).

Les bases es poden consultar al perfil del contractant de l’Ajuntament de Mollet del Vallès: https://contractaciopublica.cat/ca/detall-publicacio/200035273

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes