Dubtes sobre el nou contracte de neteja i recollida de residus El passat dilluns, després de mesos de consultes i negociacions, es va aprovar al Ple de l’Ajuntament el nou contracte de recollida de residus i neteja viària de la nostra ciutat. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Dubtes sobre el nou contracte de neteja i recollida de residus

El passat dilluns, després de mesos de consultes i negociacions, es va aprovar al Ple de l’Ajuntament el nou contracte de recollida de residus i neteja viària de la nostra ciutat.

Des del Grup Municipal d’Ara Mollet ERC-MES vam manifestar els dubtes que tenim sobre aquest nou contracte, i per això, el nostre posicionament davant aquest punt va ser una abstenció. Ens vam abstenir per diversos motius. En primer lloc, pel dubtes que ens genera el model escollit per l’Ajuntament en el nou contracte que ens comprometrà els propers 4 anys a tots els ciutadans, com són els contenidors intel·ligents. La llei i les directives europees ens obliguen a un percentatge de reciclatge els propers anys del 60%, mentre a Mollet aquest percentatge es situa, a data d’avui, per sota del 40%. 

D’entrada, des d’Ara Mollet ERC-MES som ambiciosos en aquest aspecte i apostem per valorar el sistema porta a porta a la nostra ciutat o, com a mínim, veure de quina manera es podria implementar a mig termini. No és cert que sigui un sistema únicament per pobles petits, grans ciutats europees com París o Milà ja apliquen aquest sistema. És qüestió de voluntat política.

Pel que fa a la neteja viària, considerem que són insuficients les mesures incloses al nou contracte, ja que només reverteixen una part de les retallades en aquesta matèria que l’Ajuntament va fer durant els anys 2011 i 2012. La majoria de molletans i molletanes perceben Mollet com una ciutat bruta, on la neteja és selectiva depenent quin barri i on hi ha una gran deixadesa tant en els contenidors com als seus voltants. Aquesta és la principal queixa dels nostres veïns i veïnes i, des del nostre Grup, fiscalitzarem en els propers mesos si realment hi ha una millora de la neteja i reclamarem fins al final una millora de la neteja general dels nostres carrers perquè és un deure de qualsevol Ajuntament fer-ho.