Els costos de basar l’economia en la logística El passat dimecres vam conèixer la notícia que l’empresa Amazon tancarà la seva planta logística de Martorelles, fet que suposa l’acomiadament de 800 persones, entre les quals es troben moltes veïnes i veïns de Mollet del Vallès. Des d’Ara Mollet ERC lamentem aquesta pèrdua de llocs de treball. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Els costos de basar l’economia en la logística

El passat dimecres vam conèixer la notícia que l’empresa Amazon tancarà la seva planta logística de Martorelles, fet que suposa l’acomiadament de 800 persones, entre les quals es troben moltes veïnes i veïns de Mollet del Vallès. Des d’Ara Mollet ERC lamentem aquesta pèrdua de llocs de treball.

Avui això passa a Martorelles, però també podria haver estat a Mollet. Els darrers anys s’ha anat substituint teixit industrial per centres logístics als nostres polígons industrials i de la zona. Cada vegada que s’instal·la una d’aquestes plataformes al territori els discursos se centren en la promesa de centenars de llocs de treball i en la revitalització de l’economia. Hem sentit aquest discurs triomfalista per part del govern de Mollet també en els darrers temps, quan un centre també de l’empresa Amazon (però molt més petit, d’uns 130 treballadors i treballadores) va obrir a Can Magarola on hi havia hagut la històrica Bacardí. O també quan han modificat el planejament per permetre l’obertura de més centres logístics al polígon de Can Prat.

A la nostra ciutat necessitem una política industrial de futur. I això no passa sol, cal que es lideri des de l’Ajuntament de Mollet, sent proactiu en treballar per la reindustrialització, buscant inversions amb valor afegit que generin una economia i riquesa basada en fonaments molt més sòlids que ens garanteixin un futur millor i un canvi de model.

Apostar per la logística com a base econòmica del territori, de manera que vagi substituint el teixit industrial que hem anat perdent, i de la mà d’empreses multinacionals que avui hi són, però ja veiem que demà passat probablement ja no, és un greu error i des d’Ara Mollet ERC ho hem dit moltes vegades al govern de la ciutat.

Pot generar titulars efectistes i una sensació efímera que tot va bé, però no és el que necessitem, ni és pensar en el futur de les properes generacions més enllà de l’any que ve.

És clar que aquesta visió no ens pot sorprendre: tenim un govern del PSC (i Podemos) que només es preocupa per generar titulars i sensacions efímeres abans de les eleccions en lloc de treballar per generar els canvis de fons per tenir la ciutat que els molletans i molletanes mereixem.