Fem possible unes ordenances fiscals més justes a Mollet Com és tradició, el mes d'octubre està protagonitzat per engegar l'elaboració dels comptes de l'any vinent i fer balanç econòmic de la situació a curt i llarg termini, amb dos moments importants al nostre Ajuntament: l'aprovació de les ordenances fiscals i els Pressupostos municipals. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Fem possible unes ordenances fiscals més justes a Mollet

Com és tradició, el mes d'octubre està protagonitzat per engegar l'elaboració dels comptes de l'any vinent i fer balanç econòmic de la situació a curt i llarg termini, amb dos moments importants al nostre Ajuntament: l'aprovació de les ordenances fiscals i els Pressupostos municipals.

Aquesta setmana, es votarà l'aprovació inicial de les ordenances fiscals de Mollet per l'any 2023. Perquè tothom ho entengui, aprovem els ingressos que tindrà l'Ajuntament de Mollet l'any vinent a partir dels impostos, taxes i preus públics – les ordenances fiscals – que existeixen a la nostra ciutat i en quines despeses – projectes, serveis, obres, millores i un llarg etcètera – es faran servir.

Des d'Ara Mollet – ERC hem apostat els darrers anys per una oposició constructiva que serveixi per millorar la vida dels i les molletanes. Enguany, gràcies a les nostres aportacions podrem tirar endavant unes ordenances fiscals que facin possible, com en molts altres municipis republicans, respondre al moment de crisis social, econòmica i verda d'una forma ferma i eficaç. En aquest sentit, el govern municipal ha acceptat algunes de les nostres propostes: l'augment de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), el pagament semestral de les terrasses en lloc del pagament anual i bonificacions verdes com les del punt de càrrega de cotxes elèctrics que han de permetre noves bonificacions verdes en un context de crisi climàtica.

Malauradament, el govern de PSC i Podem no ha acceptat encara algunes propostes amb relació a l'actualització de la base del cadastre i la separació d'aigua i residus, mesures que haurien de permetre beneficiar un pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) més just i permetria que la ciutadania entengués, d'una forma més clara i transparent, què es paga pel consum d'aigua i què en concepte de residus.

Ara Mollet – ERC som al costat de la gent en els moments que més ho necessiten. Som l'oposició republicana al govern del PSC i Podem. Les polítiques fiscals a la ciutat tenen molt marge de millora si, de veritat, volem un Mollet més just, verd i social.