Merescut homenatge El passat 28 de març vam celebrar Ple a la nostra ciutat, una data molt especial. Un Ple d’aquells per recordar i sentir-se orgullós de ser molletà i poder servir els ciutadans i ciutadanes de Mollet del Vallès. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Merescut homenatge

El passat 28 de març vam celebrar Ple a la nostra ciutat, una data molt especial. Un Ple d’aquells per recordar i sentir-se orgullós de ser molletà i poder servir els ciutadans i ciutadanes de Mollet del Vallès.

El passat dilluns, vam poder rendir el merescut homenatge a dos molletans i una molletana il·lustres, d’aquells que han fet de la nostra ciutat, una reivindicació de passat, present i futur. 

La unanimitat dels regidors i regidores vam aprovar canviar els noms de diferents espais públics de Mollet. L’actual biblioteca de Can Mulà afegirà el nom de Jordi Solé Tura, un molletà il·lustre, pare de la Constitució i un demòcrata convençut. 

El teatre de Can Gomà, afegirà a la seva denominació el de Josep Maria Pou, en nom d’aquell molletà que tothom reconeix la seva veu i que ha fet tant pel teatre, el cinema i, en definitiva, la cultura del nostre país. 

Finalment, es va acordar concedir el nom de la futura Plaça que sorgeixi del desenvolupament de Can Fàbregas Vell, a tocar de l’Estació de França, a la primera dona alcaldessa de Mollet del Vallès, l’Anna Bosch i Pareras. Tots tres, molletans i molletana d’orgull.

Ens agradaria agrair públicament la tasca que han fet, des de diferents vessants de la societat civil, per construir un Mollet i un país millor. Especialment a l’Anna Bosch i Pareras, que va fer història al convertir-se en la primera dona alcaldessa de Mollet després del franquisme amb només 28 anys, essent també l’alcaldessa de la ciutat més gran de l’Estat, fita que es va mantenir durant més anys amb la Carme Coll i la Montserrat Tura. 

Mollet, sempre a l’avantguarda de les dones als governs locals. L’Anna Bosch fou, doncs, una referent per a l’entrada de les dones en política i per a la nostra ciutat. Aquest homenatge ha arribat tard, molts cops hem demanat aquest homenatge al Ple i al carrer, però ens en alegrem que, quaranta anys després, se l’hagi pogut reconèixer com es mereix.