On estudiem a Mollet? Des de fa anys, durant les temporades fortes d’estudi com són els finals del primer trimestre, durant desembre i gener així com el final de curs els mesos de maig i juny la biblioteca ha estat el refugi de moltes i moltes estudiants que hi acudeixen per estudiar i trobar un lloc tranquil, amb connexió i bona il·luminació. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

On estudiem a Mollet?

Des de fa anys, durant les temporades fortes d’estudi com són els finals del primer trimestre, durant desembre i gener així com el final de curs els mesos de maig i juny la biblioteca ha estat el refugi de moltes i moltes estudiants que hi acudeixen per estudiar i trobar un lloc tranquil, amb connexió i bona il·luminació.

Massa vegades però, aquest espai ha demostrat ser insuficient, fins i tot quan els horaris de l’aula d’estudi comencen, on l’horari d’obertura es perllonga fins a la mitjanit o la matinada. En més d’una ocasió s’ha pogut veure a estudiants fer cua abans de les quatre de la tarda per assegurar-se un lloc on poder estudiar aquell dia. Enguany, la situació és encara pitjor. Des de fa unes setmanes que la planta baixa de la biblioteca està inhabilitada per unes reparacions que impossibiliten l’accés a la sala gran d’estudi podent només accedir a la segona planta que disposa de poques taules o a la tercera, que és un forn. 

Com s’ha esmentat abans, els mesos de maig i juny són clau pel servei d’aula d’estudi pel fet que coincideix amb períodes d’exàmens finals així com la preparació per les proves d’accés a la universitat. És per aquest motiu que en el darrer ple de maig des del grup d’Ara Mollet ERC-MES vam demanar al govern la durada de les obres i la possibilitat d’oferir espais alternatius perquè el servei d’aula d’estudi tingués lloc. 

La seva resposta va ser simple i curta: les obres s’allargaran un mes i mig o dos més i no hi ha cap opció alternativa. És a dir, que si ja teníem en una ciutat de més de 50.000 habitants una oferta limitadíssima d’aules d’estudi, enguany encara hi haurà menys. I el servei d’obertura en horari de vespre i nit? Inexistent per aquest període. 

És increïble que ningú hagi pensat en cap alternativa i que s’hagi abandonat a les estudiants de la ciutat d’aquesta manera. Des d’aquí reclamem espais habilitats per a l’estudi per a treballar en conjunt des de l’ajuntament en la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació.