Un nou Síndic Personer per un nou Mollet El passat dilluns 21 de febrer es va celebrar el Ple Extraordinari on el Síndic Personer de Mollet va referir les principals actuacions realitzades i va exposar als diferents grups municipals l’estat de la ciutat. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Un nou Síndic Personer per un nou Mollet

El passat dilluns 21 de febrer es va celebrar el Ple Extraordinari on el Síndic Personer de Mollet va referir les principals actuacions realitzades i va exposar als diferents grups municipals l’estat de la ciutat.

Entre d’altres, el Síndic Personer va destacar la situació posterior a la pandèmia i com ha afectat a la manera de relacionar-se amb aquesta institució. Entre les queixes més comunes, com en els últims anys, destaquen les relacionades amb el medi ambient i els sorolls i el manteniment i mobilitat de la via pública.

Des del grup municipal d’Ara Mollet ERC Més considerem necessari replantejar-nos el model de Síndic de la ciutat a partir de tres grans línies per transformar-lo, fer-lo encara més útil i acostar-lo a la ciutadania.

Primer de tot, és necessari fomentar el coneixement de la figura del Síndic Personer en el sí de la ciutadania molletana. Volem que els molletans i molletanes entenguin que és una institució que defensa els seus interessos i que escolta les seves demandes i les canalitza als seus representants a l’Ajuntament, així com un mediador en aquells possibles conflictes que puguin haver-hi. Els veïns i veïnes ho han de veure com un organisme útil i necessari. 

En segon lloc, cal replantejar el model d’elecció del Síndic. Considerem que la ciutadania i les entitats han de poder plantejar la persona que ha d’ostentar el càrrec així com fer un debat públic entre les diferents propostes presentades per tal de que, la ciutadania i els Grups Municipals, puguin decidir qui serà el Síndic, com passa a diferents figures similars arreu del país.

Finalment, es fa necessari redefinir les funcions què ha de tenir el Síndic Personer. Aquesta persona ha de tenir unes funcions més clares així com més poder de decisió, sent un canal de comunicació directe entre ciutadà i Administració així com recomanar accions i propostes de millora a l’Ajuntament de manera més regular.