Les velles receptes no valen Està demostrat. I ho estem demostrant. Les velles receptes que la dreta ha aplicat en moments de crisi, ni valen ni serveixen. No serveix sobrecarregar la classe treballadora ni els col·lectius més vulnerables i que paguin les crisis, ni molt menys fer regals fiscals a la classe més rica. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Les velles receptes no valen

Està demostrat. I ho estem demostrant. Les velles receptes que la dreta ha aplicat en moments de crisi, ni valen ni serveixen. No serveix sobrecarregar la classe treballadora ni els col·lectius més vulnerables i que paguin les crisis, ni molt menys fer regals fiscals a la classe més rica.

Vivim moments de dificultat i d’incertesa. Emergència climàtica, una guerra que ha propiciat una crisi energètica i una escalada dels preus, que ens situa en una inflació preocupant.

Davant aquestes circumstàncies, des d’Unides Podem, en el govern de l’estat, i en Comú Podem al Parlament català, així com a ciutats com Barcelona, estem impulsant mesures que posen al centre les persones. S’estan fent realitat polítiques transformadores que destinen els recursos públics per a protegir i millorar la vida de la gent.

La recepta que fem servir és ben diferent. Si altres feien retallades, ara fem la major inversió social de la història. Si altres aprovaven reformes laborals asfixiants per la classe treballadora, ara des del govern fem possible un increment important del Salari Mínim professional, i estabilitzar els contractes de treball; si el medi ambient era el gran oblidat durant les crisis econòmiques, ara prioritzem la transformació verda i la lluita contra el canvi climàtic, i creant impostos als bancs i les grans elèctriques. Si d’altres diuen que les pensions són un luxe, nosaltres les pugem un 8.5% ; si hi ha qui incentiva la mútua privada, en Comú Podem introdueix a l’acord de pressupostos de la Generalitat, que el 20% de pressupost de Sanitat sigui per l’atenció primària i es dupliqui l’escut social contra la crisi.

Quan la por és no arribar a final de mes i no poder tenir cobertes les necessitats mínimes, els governs han d’estar al costat de la gent. Les institucions públiques han de donar resposta i legislar a favor de la gran majoria, amb justícia social i solidaritat.

Les polítiques valentes i d’esquerres permeten societats més igualitàries i cohesionades. I permetran sortir de les crisis sense deixar ningú enrere.