Nova alcaldia: Un canvi que ha d’anar més enllà Sense cap dubte, la noticia política del mes a Mollet és la renuncia de Josep Monràs com a alcalde de la ciutat. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Nova alcaldia: Un canvi que ha d’anar més enllà

Sense cap dubte, la noticia política del mes a Mollet és la renuncia de Josep Monràs com a alcalde de la ciutat.

És un canvi significatiu, però encara està per veure si efectivament el projecte estratègic, el model de ciutat i les formes de governar de l’equip de PSC-PODEMOS fan un gir que puguem notar els ciutadans de Mollet.

Des de Mollet en Comú molt ens temem que tot i el canvi de la persona a l’alcaldia les formes siguin les mateixes. I ens entristeix perquè estaríem perdem una gran oportunitat de fer un Mollet millor.

Els 18 anys de Monràs a l’alcaldia han estat temps de conflictes i de greus errors a la gestió que tothom pot recordar. El seu equip ha instaurat una forma de governar “dura” tenim com a màxima allò de “o estàs amb mi o contra mi”. Tot i que ha tingut períodes molt durs com ara la crisi econòmica del 2008 o la pandèmia de la covid no s’han aprofitat per obrir diàlegs i participació amb ciutadans i entitats. Monràs i companyia han tirat pel dret mantenint un model de ciutat basat en el creixement i en el totxo quan ja fa temps que aquest model està més que esgotat. No ens cal un POUM expansiu o un nou megabarri com el Calderi. Cal superar aquesta etapa i fer un gir de polítiques cap a l’esquerra. Cal recordar que tots aquests anys, Monràs ha governat mirant a la seva dreta comptant amb el suport fàctic del PP, C’s i Convergència.

Des de Mollet en Comú considerem que hem de reconvertir aquesta renúncia de Monràs en una oportunitat per fer un canvi radical de polítiques a Mollet. El PSC farà 35 anys governant el 2023 amb unes inèrcies que el fa moltes vegades indistingibles de les dretes. El 2023 tindrem l’oportunitat de donar un cop a l’escenari polític molletà i posar sobre la taula veritables polítiques d’esquerres:  el que toca és més i millors serveis públics, més drets socials,  més respecte pel medi ambient, més atenció a les persones, menys contaminació, més diàleg, convivència i participació. Mollet és una ciutat de gent treballadora i d’esquerres i podria ser líder en aquestes polítiques com ho és Barcelona. Mollet en Comú ens hi deixarem la pell per fer possible aquest canvi.