Urgent: el manteniment de les escoles Des de Mollet en Comú reclamem més pressupost i previsió en el manteniment de les escoles. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Urgent: el manteniment de les escoles

Des de Mollet en Comú reclamem més pressupost i previsió en el manteniment de les escoles.

La manca de manteniment i d’inversions és un problema que s’arrossega de fa temps, i que en ocasions no s’ha afrontat com calia. En canvi, s’han derivat responsabilitats cap al Departament d’Educació. Un exemple d’aquest fet és evidentment Can Vila, que després d’anys es va arribar aquest passat estiu, a un punt insostenible, i finalment s’ha hagut de fer obres d’urgència – ja pràcticament enllestides-, però de nou provisionals. Caldrà seguir lluitant perquè es faci un edifici definitiu.  Tenim altres situacions, com la de l’escola Can Besora, que des de l’estiu ha de lamentar que el gimnàs estigui impracticable després d’inundar-se en diferents ocasions, vidres trencats i goteres, que van degradant cada cop més les instal·lacions. Aquesta situació és intolerable.

Des de l’Ajuntament, encarregat del manteniment, s’ha de vetllar perquè aquestes estiguin en bones condicions; és necessari un manteniment periòdic i per això, cal dotar suficientment el pressupost municipal. 

La quantitat de diners destinats a manteniment de les escoles a Mollet és preocupantment baix. Des de Mollet en Comú, estem treballant en el pressupost 2023, i un dels elements clau serà reclamar un increment de la partida de manteniment de les escoles, com a mínim un 80% respecte de l’actual. 

Si es desatenen manteniments i inversions de forma prolongada, ens trobarem amb actuacions més cares i urgents a fer en el futur, a més de situacions de risc i d’entorpiment de l’activitat de les escoles. 

Mollet en Comú considera que apostar per l’escola pública és també mantenir en bon estat les instal·lacions, i fins i tot, amb voluntat política, cobrir la necessitat de TEI i vetlladores, una de les mancances actuals.

Seguirem treballant des de l’ajuntament i el grup parlamentari d’En Comú Podem per a que les escoles comptin amb els recursos suficients.